S-a încheiat renumărarea voturilor din Sectorul 1. Surse România TV: Daniel Tudorache, 1000 de voturi în plus faţă de Clotilde Armand

Facebook Dan Tudorache
Facebook Dan Tudorache

Renumărarea voturilor din Sectorul 1 s-ar fi terminat, iar conform unor surse, Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului, ar avea cu 1000 de voturi mai mult decât Clotilde Armand. 

Un comunicat oficial privind numărătoarea voturilor va fi emis abia mâine, anunţă România TV, dar mai multe surse spun că Daniel Tudorache ar avea cu 1000 de voturi în plus faţă de contracandidata sa, Clotilde Armand, actualul primar al Sectorului 1. 

Renumărarea voturilor, dispusă la solicitarea SIIJ

Operațiunea propriu-zisă de renumărare a voturilor a avut loc la sediul Serviciului Control Intern, din Capitală, acolo fiind improvizat un spațiu. 10 polițiști au fost desemnați să se ocupe exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la SIIJ.

1. identificarea buletinelor de vot corespunzătoare fiecărei secții de votare. 

2. numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot și confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzătoare fiecărei din cele 166 de Secții de votare din cadrul Sectorului nr. 1 București (cât și a votanților înscriși pe liste suplimentare), care și-au exprimat dreptul de vot. 

3. confruntarea rezultatelor obținute după numărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului nr. 1 București, cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării. 

4. predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizarea cercetărilor din prezenta cauză. 

5. efectuarea și altor acte de urmărire rezultate din context”.

Termenul de soluționare era de 8 aprilie 2021. 

Ce se întâmplă dacă se confirmă că Daniel Tudorache a câştigat alegerile

VEZI Sector 1, voturi renumărate. Avocatul Drăgan: Ce se va întâmpla dacă se confirmă că Tudorache a câștigat alegerile

„Putem să discutăm doar ipotetic ce se va întâmpla dacă se va confirma că domnul Daniel Tudorache este cel care a câștigat alegerile. Bineînțeles că este de dorit ca fiecare să își păstreze onoarea și doamna primar în funcție să facă pasul în spate, în măsura în care se va dovedi că a pierdut alegerile. În situația în care nu va înțelege să facă acest lucru, probabil că vom merge mai departe pe căile legale. (...) În momentul acesta, mai sunt trei dosare pe rol care au fix acest obiect”, a spus Mihai Drăgan, avocatul lui Daniel Tudorache, la Antena 3, la finalul lunii aprilie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel