Procurorul Mihaela Moraru, despre tensiunile din DNA: Toți procurorii sunt afectați

Sursa foto: Observator
Sursa foto: Observator

Procurorul Mihaela Moraru Iorga a declarat miercuri, la ieşirea din sediul Inspecţiei Judiciare, că nu a auzit-o pe Laura Kovesi folosind în şedinţe cuvântul "decapaţi" şi nici să spună "acolo umblăm sau acolo nu umblăm" în dosare. 

Procurorii Mihaela Moraru Iorga şi Doru Ţuluş au fost audiaţi miercuri la Inspecţia Judiciară, după ce au fost revocaţi din DNA, în urma unei decizii luate de Laura Kovesi. 

Întrebată de jurnalişti dacă Laura Kovesi le spunea procurorilor, în timpul şedinţelor, cum să facă dosarele sau dacă şefa DNA a folosit vreodată cuvântul "decapaţi", Iorga a spus: "Nu aş putea să vă zic că am auzit-o pe doamna procuror-şef folosind cuvântul 'decapaţi'. Cred că mi-ar fi rămas în minte, pentru că este un termen neuzual. Nu mi se pare corect să spun aşa ceva. Cu privire la conţinutul discuţiilor am dat declaraţie la Inspecţia Judiciară şi nu voi face alte precizări. În ceea ce priveşte presiunile care au fost asupra mea, le-am detaliat". 

"Personal, nu am auzit-o niciodată pe doamna procuror spunând 'acolo umblăm sau acolo nu umblăm'", a adăugat Iorga, răspunzând unei alte întrebări - dacă în DNA "se fabrică dosare". 

Ea consideră că a făcut o singură greşeală, şi anume, că nu a plecat din DNA atunci când a simţit că nu mai este "dorită". 

Mihaela Moraru Iorga a spus că va urma toate procedurile legale pentru anularea ordinului prin care a fost revocată din DNA, şi anume, va ataca decizia în instanţa de contencios administrativ. 

"Nu pot să vă spun eu cum este afectat fiecare procuror din Direcţia Naţională Anticorupţie. Cu siguranţă cu toţii sunt afectaţi. Suntem afectaţi că au apărut acele înregistrări. Practic, această instituţie a fost aruncată în acest scandal public. Dar, în acelaşi timp, nu poţi să nu îţi faci apărarea atunci când eşti lovit şi când se ridică suspiciuni cu privire la probitatea ta profesională în mod nedrept", a adăugat ea. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel