Procurorii au renunțat la procesul împotriva lui Amy Cooper, femeia care a mințit poliția că este amenințată de un bărbat de culoare

Incidentul a avut loc în Central Park, NY. Foto: JodesJ via Pixabay
Incidentul a avut loc în Central Park, NY. Foto: JodesJ via Pixabay

Procurorii newyorkezi au renunțat la procesul împotriva lui Amy Cooper, femeia care a ajuns în atenția opiniei publice după ce s-a luat de un bărbat de culoare, în Center Park, care o rugase să-și țină câinele în lesă.

Conform The Guardian, tânăra a fost acuzată de minciună, în iulie 2020, după confruntarea cu bărbatul, Christian Cooper (n.r., potrivire de nume). Femeia își plimba câinele prin parc când a dat de Cooper, privitor de păsări. El a rugat-o să-și lege câinele cu o lesă, potrivit legilor parcului. Ea a refuzat, iar el a filmat întâmplarea; de atunci, femeia a avertizat că va suna poliția pentru că viața îi este în pericol.

Incidentul a stârnit discuții intense despre rasism în Statele Unite, atrăgând atenția asupra persoanelor albe care raportează poliției persoane afro-americane pentru lucruri de zi cu zi. Procurorii au transmis, acum, că Amy Cooper a făcut terapie, incluzând lecții despre părtinirea pe bază de rasă. Terapistul a numit sesiunile „o experiență cu însemnătate”, spunând că femeia „a învățat multe”. Astfel, judecătorul a renunțat la acuzații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel