Procuror șef european. Jean-Francois Bohnert, contracandidatul lui Kovesi: Prea mult accent doar pe anticorupție

Laura Codruța Kovesi
Laura Codruța Kovesi

Jean-Francois Bohnert, contracandidatul Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef la Parchetul European, a acordat un interviu pentru Politico în care a vorbit și despre fosta șefă a DNA.

Jean-Francois Bohnert a precizat că s-a pus prea mult accent pe lupta anticorupție pe care Kovesi a dus-o în România. Acesta a subliniat că atribuțiile viitorului șef al Parchetului European vizează „investigarea, punerea sub urmărire și aducerea în fața justiției a celor care săvârșesc infracțiuni ce afectează interesele financiare ale UE”, anticorupția fiind doar o mică parte din atribuțiile viitorului procuror șef european.

Bohnert avertizează asupra pericolelor în cazul în care discuția este dusă doar în zona anticorupției

Bohnert a criticat faptul că audierea a pus accent doar pe lupta anticorupție, menționând că este conștient că este ”principala experiență” a Laurei Codruța Kovesi. Totuși, francezul a avertizat că există pericole în cazul în care pentru noua funcție lumea se va concentra pe un singur aspect.

„Este ca şi cum ai folosi un binoclu, dar dacă schimbi focusul, nu mai este la fel. Poate că şi în timpul discuţiilor din Parlamentul European, nu a fost cea mai bună cale ca lumea să se concentreze numai pe lupta anticorupţie", a mai precizat Bohnert.

El a mai precizat că s-a simțit puțin scos din scenă pentru că toată lumea s-a concentrat pe Laura Codruța Kovesi, fiind inițiată și o petiție pentru retragerea sa.

Bohnert a mai precizat că este susținut de foarte multe persoane și nu s-a retras din cursă, așa cum s-a vehiculat în media din România, dând asigurări că rămâne candidat pentru funcția de procuror șef al Parchetului European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel