EXCLUSIV  PROBLEMĂ în programa școlară. Criticul literar Daniel Cristea-Enache: Ar fi culmea să ne imaginăm că poate fi decodată, așa cât ai clipi, de un elev

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Criticul literar Daniel Cristea-Enache a făcut o observație importantă despre programa școlară pentru elevi.

Criticul literar Daniel Cristea-Enache și scriitorul Flaviu George Predescu au dialogat într-o întâlnire literară intitulată „De Ce Citim –Lista canonică: 100 de poeți români în 100 de ani (1918-2018)”. În cadrul emisiunii difuzate în exclusivitate pe DC News, Daniel Cristea-Enache a atras atenția asupra unei probleme din programa școlară.

”Din păcate, școala are anumite restanțe în ceea ce privește studiul poeziei. De pildă, sunt studiate poeziile cele mai dificile ale lui Ion Barbu, un autor foarte dificil, foarte ermetic. Sunt poeziile cu care și-a bătut capul întreaga critică interbelică. Ar fi culmea să ne imaginăm că o poezie la care au avut dificultăți de interpretare Călinescu, Tudor Vianu sau Lovinescu poate fi decodată, așa cât ai clipi, de un elev de clasa a X-a, a XI-a sau a XII-a. Prin urmare, din Ion Barbu ar fi trebuit să fie selectate în programa școlară poeziile mai accesibile, mai prietenoase și care, în loc să-i îngrozească pe elevi și să-i facă să-l urască pe Ion Barbu, să-i apropie de acest autor atât de original!”, a spus criticul literar Daniel Cristea-Enache în dialogul de la DC News cu scriitorul Flaviu George Predescu.

Iată emisiunea:

Ion Barbu a fost unul dintre cei mai importanți poeți interbelici, reprezentant al modernismului literar românesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel