EXCLUSIV  Prişcă despre FAKE NEWS: Poate genera situaţii sociale foarte periculoase

fake news
fake news

Deputatul liberal Răzvan Prişcă a vorbit la  Conferinţa "PRESA DIN ROMÂNIA ÎN ERA DIGITALĂ", organizată de DC MEDIA GROUP, despre fenomenul fake news, în contextul aplicării directivei europene Copyright, dar şi despre nevoia de dezbatere pentru implementarea ei. 

"Fenomenul de Fake News, dacă e să vorbim din punctul de vedere al unui politician, poate deteriora o campanie electorală, poate dăuna unui guvern, unui proiect politic, dar fenomenul fake news-ului poate genera situaţii sociale foarte periculoase şi s-a ajuns chiar la mişcări de stradă generate de fake news.", a explicat deputatul. 

Dezbateri pentru directiva Copyright 

"Revenind la directiva Copyright, cred că ea vine complementară GDPR-ului. Şi cred că am reuşit în dezbateri care au durat ani să scoatem din Parlament o lege pe care foarte multă lume o critica şi care a generat multe tensiuni la votarea ei în Parlament. Suntem la aproape doi ani de la votarea GDPR-ului şi nu am văzut efecte nocive în societate, nu am văzut companii închise. Cred că asta poate fi pusă şi pe seama unei dezbateri de la nivel tehnic. Cred că şi la nivelul directivei Copyright e foarte bine să avem astfel de dezbateri", a mai spus Răzvan Prişcă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel