Urmărește emisiunea live


Primăria Cluj-Napoca cumpără apartamente de pe piaţa liberă, cu destinaţia de locuinţe sociale

Consiliul Local (CL) Cluj-Napoca a decis, în şedinţa sa de marţi, ca primăria municipiului să cumpere apartamente de pe piaţa liberă, pe care să le transforme în locuinţe sociale.

'Primăria Cluj-Napoca va cumpăra de pe piaţa liberă apartamente cu 1, 2 şi 3 camere, cu destinaţia de locuinţe sociale, având în vedere numărul redus de astfel de locuinţe. Avem un buget pentru acest an între 1-1,5 milioane de euro şi sperăm să putem achiziţiona circa 25 de locuinţe. Anual, la nivelul municipiului se alocă 15 locuinţe sociale, în condiţiile în care numărul de cereri este de 400. Se va constitui o comisie de identificare a necesităţilor de locuinţe sociale şi una de negociere a preţurilor de achiziţie a locuinţelor sociale', au declarat, în şedinţa CL, reprezentanţi ai primăriei clujene.

Potrivit recensământului din 2011, în Cluj-Napoca existau 130.000 de locuinţe, din care 98% în proprietate privată, restul în proprietate de stat. În 2014, stocul locuinţelor din fondul public era de 1.554, din care 1.368 sunt locuinţe sociale, ocupate toate. Primarul Emil Boc a spus că în paralel cu achiziţia de locuinţe se vor şi construi imobile cu destinaţia de locuinţe sociale, în prezent fiind în construcţie circa 90 de astfel de locuinţe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel