Primăria Cluj-Napoca anunţă că va cumpăra locuinţe sociale de pe piaţa liberă

Primăria Cluj-Napoca a lansat, miercuri, procedura de achiziţie de pe piaţa liberă a unor imobile de locuinţe cu destinaţia de locuinţe sociale, de la persoane fizice şi juridice, informează administraţia locală, printr-un comunicat de presă. 

"Este vorba despre o nouă alternativă la numărul redus de locuinţe sociale la nivelul municipiului, raportat la numărul de cereri de locuinţe sociale (apartamente cu 1, 2 şi 3 camere), cu destinaţia de locuinţe sociale. Municipalitatea clujeană acordă anual, în medie, 15 locuinţe sociale, în condiţiile în care numărul de cereri este de aproximativ 400 pe an. În acest fel, prin achiziţionarea de locuinţe disparate, se evită situaţia creării unor blocuri sau cartiere întregi de locuinţe sociale dedicate în exclusivitate grupurilor vulnerabile, care sunt expuse riscului stigmatizării şi segregării sociale", precizează sursa citată.

O altă măsură luată de Primăria Cluj-Napoca, ca alternativă la numărul redus de locuinţe sociale la nivelul municipiului, a fost cea de acordare de subvenţii pentru chirie persoanelor sau familiilor care se află în risc de marginalizare.

"Această formă de sprijin financiar constituie un instrument de prevenire şi combatere a marginalizării sociale şi de promovare a incluziunii sociale, un element al unei politici locale de facilitare a accesului la locuire adecvată, aprobat prin HCL nr. 70/2018. Pentru a deveni sustenabilă şi pentru a produce efectele scontate, respectiv facilitarea incluziunii sociale a persoanelor/familiilor marginalizate social sau care se află în risc de marginalizare şi excluziune socială, această măsură este însoţită de servicii socio-ocupaţionale şi socioeducaţionale, asigurate prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală", a mai arătat sursa citată.

Detaliile cu privire la condiţiile de participare ale ofertanţilor la procedura de cumpărare de locuinţe sociale organizată de municipalitate pot fi urmărite pe site-ul primăriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel