Prigoană propune ca presa scrisă și online să intre sub autoritatea CNA

Prigoana_Vasile
Prigoana_Vasile

Deputatul PDL Silviu Prigoană a depus la Cameră o iniţiativă de modificare a Legii audiovizualului, propunând ca presa scrisă şi online să intre sub autoritatea CNA, Consiliul urmând că stabilească şi criteriile privind acordarea licenţelor pentru tipărirea sau găzduirea pe servere a publicaţiilor

Propunerea legislativă, înregistrată la Camera Deputaţilor la 1septembrie, are ca termen pentru dezbatere şi vot final în prima Cameră sesizată 45 zile, după care va fi trimisă Senatului.

Conform iniţiativei legislative, "Consiliul exercită autoritate în domeniul presă scrisă (ziare şi reviste) şi presă online, numai în cazurile expres prevăzute de prezenta lege", în acest sens urmând să fie completat articolul 10 al actualei reglementări.

Potrivit iniţiativei legislative, licenţa este obligatorie pentru tipărirea oricărei publicaţii de presă scrisă pe teritoriul României şi pentru găzduirea de publicaţii online pe servere, obligaţia verificării licenţei revenind proprietarului serverului. Valabilitatatea unei licenţe pentru presă scrisă sau online ar urma să fie de şapte ani. Licenţa poate fi concesionată numai cu aprobarea Consiliului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel