EXCLUSIV  Preţ roşii româneşti, situaţie NEAŞTEPTATĂ. Florin Ciobanu: Ce se va întâmpla în pieţe

rosii romanesti
rosii romanesti

Florin Ciobanu, preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri, atrage atenţia asupra unui fenomen neaştepat care se poate produce anul acesta, în ceea ce priveşte volumul de roşii româneşti din pieţe şi preţul de vânzare al tomatelor. 

Într-un interviu acordat DC News TV, fermierul Florin Ciobanu a vorbit despre programul "Tomata 2020", atrăgând atenţia asupra unei greşeli pe care a făcut-o Guvernul şi care îi va afecta pe legumicultori.

"Programul Tomata funcţionează, dar cu mici probleme, pentru că s-a aprobat pentru anul 2020 foarte târziu, în aprilie, foarte mulţi fermieri nu au ştiut care este perioada, au fost multe blocaje. Din păcate această Hotărâre de Guvern a apărut târziu, fără să se precizeze foarte clar dacă ciclul doi mai este finanţat şi, din păcate, s-ar părea că vom aveam o piaţă supraaglomerată de tomate în perioada următoare, pentru că cei care îşi propuseseră să producă tomatele în ciclul doi au venit la ciclul unu ca să nu piardă acel ajutor de minimis.

Guvernul a făcut o greşeală, din păcate, şi din această cauză o să avem un surplus de produse în perioada următoare şi automat vom avea şi un preţ jos la tomate, bun pentru consumatori, dar foarte rău pentru producătorii care nu-şi mai scot investiţia", a declarat Florin Ciobanu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel