Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă: Realitatea este că în Spitalul Judeţean Brăila se dă şpagă

Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, susţine că informaţiile făcute publice de Anti-Bribery Synergy, din care reiese că Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila se află pe locul al doilea în totul mitei întocmit la nivel naţional, prezintă o realizate din unitatea spitalicească din Brăila, pe care conducerea Consiliului Judeţean şi cea a spitalului încearcă să 'o bage sub preş'.

'Realitatea este că în Spitalul Judeţean Brăila se dă şpagă. Nu spun că toţi medicii cer. Sunt medici cărora li s-a oferit şi au refuzat, dar fenomenul există în continuare şi preşedintele CJ, din păcate, nu ia nicio măsură, ceea ce este o problemă. Chestiunile astea sunt extrem de serioase şi noi suntem minţiţi în continuare. La nivelul conducerii CJ ni se spune că aşa ceva nu există, că nu există nicio reclamaţie, conducerea spitalului a purtat discuţii cu pacienţii şi toţi sunt foarte mulţumiţi la externarea din spital, nimeni nu are nimic de reclamat. Adică suntem într-o zonă din asta, în care băgăm totul sub preş, nu vrem să acceptăm realitatea', a declarat Dănăilă.

Anti-Bribery Synergy, un organism de certificare acreditat internaţional şi cu operaţiuni la nivel global specializat în audit, evaluare şi certificare a sistemelor de management anti-mită, bazate pe standardul internaţional ISO 37001, a publicat recent un top al mitei în spitalele din România, în cadrul unui proiect al Ministerului Sănătăţii, care a avut drept scop monitorizarea performanţelor operaţionale în domeniul combaterii mitei în spitalele din România. Spitalul Judeţean Brăila ocupă locul al doilea în acest top, după ce, în perioada ianuarie - iulie, 147 de pacienţi au declarat că li s-a cerut mită în timp ce erau pacienţi în unitatea medicală respectivă. Potrivit raportului întocmit de Anti-Bribery Synergy, la întrebarea 'Vi s-au solicitat bani sau atenţii de către medici sau asistente?' pusă în cele 352 de unităţi medicale din întreaga ţară, au fost primite aproximativ 3.800 de răspunsuri afirmative.

Referitor la acest subiect, preşedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac, a spus că toţi cei care au fost internaţi la Spitalul Judeţean Brăila de la începutul acestui an, aproximativ 25 mii de persoane, au avut la dispoziţie un 'chestionar de satisfacţie a pacientului', unde puteau sesiza aceste situaţii, dar că nu există nicio reclamaţie în acest sens. 'Ştiu foarte bine că, la nivelul de spital, există un chestionar de satisfacţie a pacientului. Nu există scris nicăieri aici ca a dat vreun pacient şpagă sau că a fost intenţia de a da şpagă. Eu nu zic că acest fenomen nu există, dar până la urmă şi pacienţii sunt vinovaţi, că ei încearcă să dea mită. Dar dacă medicii condiţionează actul medical prin această suma de bani, vă spun că vom lua măsuri foarte drastice, până la desfacerea contractului de muncă', a declarat Chiriac.

Preşedintele CJ Brăila s-a arătat nemulţumit de faptul că, în timp ce instituţia pe care o reprezintă face eforturi pentru a aduce la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila medici tineri, există unele persoane, inclusiv consilieri judeţeni, care profită de orice ocazie pentru a denigra imaginea unităţii spitaliceşti.

'Noi încercăm să atragem medici la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, prin alocarea de locuinţe de serviciu, prin relaţii personale, prin alte surse, iar alţii denigrează sistemul medical. Nu vrem să-l ducem acolo unde trebuie, încet, împreună, dând posibilitatea celor care îşi fac treaba să o facă în continuare, iar pe cei care mai greşesc să îi aducem pe calea cea bună', a spus Chiriac, scrie Agerpres.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy