Premierul Turciei, condoleanțe pentru moartea preşedintelui uzbek

Premierul Turciei, Binali Yildirim, a transmis vineri, într-un interviu televizat, condoleanţe poporului uzbek, după moartea preşedintelui Islam Karimov, potrivit realitatea.net. Autorităţile de la Taşkent nu au confirmat însă decesul celui aflat la putere din 1991.

La începutul acestei săptămâni, fiica președintelui Karimov anunțacă tatăl ei se află la reanimare în urma unei hemoragii cerebrale ce a avut loc sâmbătă dimineaţa. Câteva ore mai târziu, un site cu sediul în străinătate anunța moartea președintelui uzbek, însă autoritățile nu au confirmat informația.  

Citește și: Veste teribilă din Republica Uzbekistan. Președintele ar fi murit

Astăzi, Reuters, citând trei surse diplomatice, anunța că președintele uzbek Islam Karimov, în vârstă de 78 de ani, a murit.

În cursul dimineții, guvernul din fosta republică sovietică din Asia Centrală confirma faptul că președintele Karimov a fost spitalizat sâmbătă în urma unei hemoragii cerebrale și că acesta se află în 'stare critică'.

'Dragi compatrioți, cu inima grea vă informăm că starea de sănătate a președintelui nostru s-a degradat în mod clar și că, potrivit medicilor, el se află într-o stare critică', explicaseră autoritățile într-un comunicat publicat pe un site oficial, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel