Premierul irlandez Leo Varadkar spune că un acord de Brexit este încă posibil până la 31 octombrie

Premierul irlandez Leo Varadkar a declarat joi că un acord pentru Brexit este posibil până la 31 octombrie, după ceea ce a caracterizat drept foarte pozitivă o întâlnire avută cu omologul său britanic Boris Johnson, relatează Reuters.

"Am avut o întâlnire foarte bună cu prim-ministrul... foarte pozitivă şi foarte promiţătoare. Văd o cale către o înţelegere în următoarele săptămâni", a declarat Varadkar după întrevederea care a avut loc la Liverpool.

"Cred că este posibil să ajungem la un acord, să avem un tratat convenit, să permitem Regatului Unit să iasă din UE într-un mod ordonat şi să reuşim asta până la sfârşitul lui octombrie, dar se pot strecura multe între ceaşcă şi buze şi multe lucruri nu se află sub controlul meu", a spus el.

Tot joi, cancelarul german Angela Merkel a declarat, în cadrul unei conferinţe găzduite de puternicul sindicat IG Metall la Nurnberg, că toate cele 27 de state care vor rămâne în UE vor lupta până în ultima zi pentru a se asigura că Regatul Unit nu iese din blocul comunitar fără acord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel