PREMIERĂ în SUA. Utilizarea tehnologiei de RECUNOAȘTERE FACIALĂ, INTERZISĂ într-un stat

Legiuitorii din Portland au votat miercuri în favoarea interzicerii tehnologiei de recunoaştere facială, acesta devenind astfel primul oraş din SUA care interzice entităţilor private, cum ar fi restaurantele şi unităţile comerciale cu amănuntul, utilizarea software-ului controversat în locurile publice din oraş, potrivit Reuters.

Consiliul municipal din Portland a votat de asemenea într-o ordonanţă distinctă interdicţia pentru ca administraţiile guvernului local să achiziţioneze sau să utilizeze controversata tehnologie de supraveghere.

Mai multe oraşe americane, inclusiv San Francisco şi Oakland, au interzis anterior utilizarea recunoaşterii faciale de către instituţiile guvernamentale.

Software-ul de recunoaştere facială poate identifica persoane în fotografii şi înregistrări video în virtutea unei baze de date cu subiecţi cunoscuţi. Această tehnologie a câştigat în ultimii ani de partea sa companii şi poliţia în pofida obiecţiilor celor care susţin că aceasta invadează intimitatea oamenilor şi exacerbează prejudecăţile rasiale şi de gen.

Uniunea Americană pentru Libertăţi Civile (ACLU) şi-a exprimat speranţa ca adoptarea respectivei interdicţii de către legiuitorii din Portland să impulsioneze eforturile de a interzice utilizarea unei astfel de tehnologii de supraveghere în întregul stat Oregon, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel