Predoiu, proiect de anvergură. Eliberează parlamentarii înconjurați de ziduri

Cătălin Predoiu, candidat la Primăria Capitalei, a prezentat luni proiectul realizării unei mari grădini în jurul Parlamentului, subliniind că zidul clădirii explică mentalităţi trecute şi nu vede de ce parlamentarii trebuie să fie izolaţi, înconjuraţi de ziduri.

'Este un proiect foarte interesant pentru că vine să acopere un gol, o lipsă a sectorului 5 şi anume aceea a spaţiilor verzi. Sectorul 5 are cea mai mică suprafaţă de spaţiu verde raportat la suprafaţa sectorului şi la numărul de locuitori. (...) Susţinem acest proiect al Marii Grădini în jurul Parlamentului care să redea sectorului un spaţiu verde care îi aparţine. Nu văd de ce parlamentarii trebuie să stea izolaţi, înconjuraţi de ziduri şi de maşini, departe de oameni. Nu este bine nici pentru oameni, nici pentru cetăţenii care îndeplinesc funcţia de parlamentar', a spus Predoiu, la o întâlnire cu bucureştenii. El a arătat că proiectul, care aparţine candidatului PNL la primăria sectorului 5, Ovidiu Raeţchi, presupune o împădurire a spaţiului şi dărmarea zidului din jurul Parlamentului.

'Simbolic (n.r. zidul) explică mentalităţi trecute, baricadarea politicului prin ziduri departe de oameni. Aşa cum am văzut prin alte ţări parlamentele ar trebui să fie mult mai deschise şi la propriu şi la figurat. (...) Se pune în valoare şi parcul de la Izvor care este lăsat ca un loc neîngrijit, dar care poate fi valorificat mult mai frumos prin împădurire, amenajare cu bănci, locuri de joacă pentru copii, pentru cei mai în vârstă care vor să se plimbe, să se odihnească, să depene amintiri şi să stea cu ochii pe Parlament cât mai aproape, să mai interpeleze parlamentarii când mai trec pe acolo', a subliniat Predoiu.

El a mai arătat că alte proiecte ale sale vizează finalizarea şoselei de centură a Capitalei şi a lucărilor de la metrou, realizarea unui sistem inteligent de parcare şi reabilitarea termică a blocurilor. Predoiu a fost întrerupt, la un moment dat, de un locuitor din sector, care l-a întrebat dacă are de gând să reînnoiască contractele de închiriere, în acea zonă, pe care 'stau cărămizile lui Videanu', de ani de zile.

'Nu ne interesează cine a greşit în trecut. E momentul să spunem şi cine a greşit şi cine a făcut bine, indiferent din ce parte. Deci, faptul că alţi colegi de-ai noştri, din altă generaţie, au făcut anumite greşeli, nu ne împiedică să le îndreptăm. Uitaţi-vă la mine, mă uit în ochii dumneavoastră. Dacă a greşit Videanu, trebuie să îndreptăm ce a greşit Videanu. Dacă a greşit Băsescu, trebuie să îndreptăm. Dacă a greşit Iliescu, Constantinescu, până unde vreţi dumneavoastră', a mai declarat Predoiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel