Prăbușire avion rus. Cauza probabilă a accidentului

Avion
Avion

Anchetatorii ruși care investighează catastrofa aviatică în care a fost implicat duminică dimineața un avion Tupolev TU-154 al armatei ruse consideră în acest moment că o defecțiune a flapsurilor este cauza cea mai probabilă a accidentului. La bordul avionului se afla și celebrul Cor al Armatei Roșii.

Această ipoteză este privilegiată în urma examinării cutiei negre ce conține discuțiile dintre piloți. 'Flapsurile! La naiba!(...) Altimetrul! (...) Comandante, ne prăbușim!' — este o parte a dialogului din cabina de pilotaj redat de publicația rusă Komsomolskaya Pravda, scrie Agerpres.

Flapsurile (voleții) sunt elementele mecanice mobile plasate în partea posterioară a aripilor și au rolul de a spori portanța avionului la viteze reduse.

Ipoteza unei disfuncționalități a flapsurilor este sprijinită și de o declarație a unui militar rus, care a văzut de la sol evoluția avionului în ultimele momente dinaintea prăbușirii în Marea Neagră.

Acest martor a observat că, în loc să ia înălțime, avionul care tocmai decolase de pe aeroportul din Soci a coborât rapid către suprafața apei, la fel ca în cazul unei manevre de aterizare, aeronava zburând cu o viteză mică și cu botul ridicat, iar în final pare să fi lovit apa cu coada.

Între timp continuă operațiunile de recuperare a resturilor avionului și a cadavrelor, nefiind excluse nici alte ipoteze, precum o eroare de pilotaj ori defecțiuni tehnice de altă natură.

La bordul avionului care decolase către Siria se aflau 84 de pasageri și opt membri ai echipajului, printre pasageri numărându-se și 64 de membri ai Corului Armatei Roșii, corul Alexandrov. Avionul implicat în accident aparținea Ministerului rus al Apărării și a fost fabricat în anul 1983.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel