Porumbelul Joe ar fi străbătut 15.000 de kilometri din SUA în Australia, încălcând carantina. Ar putea fi salvat de la eutanasiere graţie unui inel fals

Porumbelul Joe ar fi străbătut 15.000 de kilometri din SUA în Australia, încălcând carantina. Ar putea fi salvat de la eutanasiere graţie unui inel fals
Porumbelul Joe ar fi străbătut 15.000 de kilometri din SUA în Australia, încălcând carantina. Ar putea fi salvat de la eutanasiere graţie unui inel fals

Un porumbel despre care se credea că provine din Statele Unite şi care riscă să fie eutanasiat de autorităţile sanitare australiene pentru că ar fi încălcat măsurile de carantină de pe insula-continent ar putea fi salvat de la moarte, vineri, după ce mai mulţi experţi au afirmat că inelul pe care pasărea îl poartă la un picior este cel mai probabil fals, informează AFP.

Acel porumbel voiajor ar fi străbătut aproximativ 15.000 de kilometri din statul american Alabama - de unde ar fi originar - şi până în oraşul australian Melbourne. Presa australiană a publicat mai multe relatări care vorbeau despre felul în care Kevin Chelli-Bird, un locuitor din Melbourne, a descoperit în faţa locuinţei sale această pasăre, devenită între timp celebră.

Inelul pe care 'Joe' - porumbelul supranumit astfel după viitorul preşedinte american - îl avea la picior lăsa să se înţeleagă că era vorba despre o pasăre care a participat la curse de porumbei voiajori organizate în Statele Unite.

'Joe' ar putea reprezenta 'o ameninţare în materie de biosecuritate'

Mediatizarea intensă provocată de acest eveniment a fost însă foarte repede temperată de autorităţile australiene. Oficialii australieni consideră că 'Joe' ar putea reprezenta 'o ameninţare în materie de biosecuritate' şi că ar putea fi eutanasiat pentru a evita orice risc de răspândire a bolilor în Australia. Însă vineri s-a produs o nouă lovitură de teatru. Potrivit mai multor columbofili, 'Joe' nu ar aparţine rasei de porumbei care sunt crescuţi pentru a participa la curse în Statele Unite, contrar a ceea ce lăsa să se înţeleagă inelul său.

Astfel, s-a aflat că pasărea este un porumbel australian din rasa Tumbler turcesc. 'Ei nu sunt crescuţi pentru a zbura pe distanţe lungi, ci pentru a face tumbe în aer. Sunt mai degrabă păsări de spectacol', a explicat Lars Scott, reprezentant al unei asociaţii însărcinate cu salvarea porumbeilor din Melbourne.

Joe' nu a trăit niciodată în crescătoria lui

Asociaţia americană a crescătorilor de porumbei de curse a confirmat această versiune a faptelor prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook, potrivit căruia proprietarul inelului care se află în prezent la piciorul păsării din Australia a spus că 'Joe' nu a trăit niciodată în crescătoria lui.

'Pasărea poartă ceea ce pare a fi un inel american de identificare - ministerul lucrează în prezent pentru a stabili autenticitatea sa', a declarat un purtător de cuvânt de la Ministerul australian al Agriculturii. Cu câteva ore mai devreme, viceprim-ministrul australian Michael McCormack a făcut o declaraţie ameninţătoare.

'Ori te întorci la tine acasă, ori vei suporta consecinţele'

'Dacă Joe a sosit la noi fără să respecte măsurile noastre stricte în materie de biosecuritate, atunci Joe, ori te întorci la tine acasă, ori vei suporta consecinţele', a declarat Michael McCormack în faţa reprezentanţilor presei australiene.

Predecesorii acestui ministru au ameninţat, în 2015, că îi vor eutanasia pe cei doi câini de companie ai actorului american Johnny Depp şi ai soţiei sale din acea vreme, Amber Heard, întrucât nu au respectat cele 10 zile de carantină obligatorie pentru animalele care pătrund pe teritoriul Australiei. Cei doi actori au reuşit să îşi salveze câinii după ce i-au expediat foarte repede înapoi în Statele Unite, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel