Update: Klaus Iohannis, reacţie: Sunt crime de război/ Portul ucrainean Ismail, aflat la 60 km de Galaţi, lovit cu drone ruseşti. "Patru rachete şi-au atins ţinta"

Captură video Antena 3
Captură video Antena 3

Mai multe drone ruseşti ar fi lovit portul ucrainean Ismail, aflat la doar 60 km de Galaţi. 

Update: "Atacurile continue ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, în apropierea României, sunt inacceptabile. Acestea sunt crime de război şi afectează capacitatea Ucrainei de a transfera produse alimentare către cei care au nevoie acută de ele", a scris şi preşedintele Klaus Iohannis pe Twitter. 

Update: Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis primul mesaj după acest nou atac al ruşilor. 

"Încă o noapte de război, încă o noapte de muncă pentru apărarea noastră anti-aeriană eroică. Ne apărăm cu tot ce avem la dispoziţie. Multe "shahed-uri" au fost doborâte. Din fericire, nu au fost victime. Din nefericire, avem multe pagube, cele mai semnificative în sudul ţării. 

Teroriştii ruşi atacă din nou porturile, grânele, şi securitatea alimentară globală. Toate serviciile noastre operaţionale funcţionează eficient. Dar lumea trebuie să răspundă. Când porturile civile sunt ţintite, când teroriştii distrug cu intenţie chiar şi lifturi, atunci e o ameninţare clară pentru toate continentele. Rusia trebuie şi poate fi oprită", a declarat Zelenski, conform Pravda.

- ştirea iniţială -

Conform Antena 3 CNN, ar fi fost lovit un rezervor petrolier din port, iar explozia ar fi fost vizibilă din România. Informaţia nu a fost confirmată încă de Ministerul Apărării Naţionale din România. 

Defense România spune că "trupele ruse au executat un nou atac cu drone Geran-2 asupra portului Izmail din Regiunea Odesa, aflat în proximitatea frontierei cu România.

Ținta principală a dronelor rusești a fost reprezentată de un depozit de combustibili, care se presupune că era întrebuințat de Forțele Armate ale Ucrainei. În urma incendiului, acesta a ars complet, fără ca pompierii să poată face față luptei cu flăcările".

Armata ucraineană nu a răspuns acestui atac şi nici nu a pornit apărarea anti-aeriană, de teamă ca rachetele să nu cadă pe teritoriul României. 

Un atac cu drone explozive ruseşti a lovit infrastructura portuară şi a provocat incendii în regiunea Odesa, în sudul Ucrainei, nefiind înregistrate victime, a anunţat miercuri guvernatorul regiunii, Oleg Kiper, relatează AFP.

"Din cauza atacului au izbucnit incendii la instalaţiile portuare şi la infrastructura industrială din regiune, iar un ascensor a fost avariat", a scris guvernatorul Oleg Kiper pe Telegram, conform Agerpres.

Dronele, lansate prin marea Azov

Un atac masiv cu drone Shahed-136 a avut loc, în noaptea de marţi spre miercuri, asupra portului Izmail din regiunea ucraineană Odesa, au anunţat oficialii Comandamentului operaţional "Sud" al Forţelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit acestora, dronele au fost lansate din Marea Azov, prin Marea Neagră, şi au vizat obiectivele infrastructurii portuare şi industriale din regiune.

"Forţele de apărare antiaeriană au lucrat neobosite aproape trei ore. Ca urmare a atacului, s-au produs incendii la instalaţiile industriale şi portuare, iar liftul a fost avariat. Serviciile de salvare funcţionează", au precizat reprezentanţii armatei ucrainene, care precizează că nu există date despre victime.

Surse neoficiale au declarat, pentru Agerpres, că atacurile cu drone au lovit sediul Administraţiei Portuare din Izmail, Gara fluvială din Izmail, dar şi un depozit de combustibil.

"Au fost mai multe rachete lansate din drone, dar patru şi-au atins ţinta", a precizat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel