Portugalia, loc de exil pentru regele Carol al II-lea, loc de refugiu pentru Paul Lambrino. Poziție strategică în caz de ”pericol”

Paul Lambrino, condamnat la trei ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa, nu a fost găsit acasă de poliţişti, motiv pentru care se va cere mandat internaţional de arestare pe numele său. 

Mai multe maşini de poliţie au mers la reşedinţa lui Paul Lambrino din România pentru a pune în aplicare mandatul de arestare pe numele său. Numai că, surpriză, acesta nu era acasă. Din primele informaţii, surse judiciare afirmă că Paul Lambrino a fugit în Portugalia. Informaţia ar fi fost furnizată chiar de soţia acestuia, Lia. 

Portugalia nu este, însă, o destinaţie aleasă la întâmplare. Tot acolo şi-a petrecut exilul şi regele Carol al II-lea  După plecarea din România spre Elveția, Spania, Cuba, Mexic şi Statele Unite ale Americii, Regele Carol al II-lea a ajuns în Portugalia. Țara, cu o poziție geografică prielnică părăsirii Europei în caz de pericol, părea un loc potrivit pentru exil. Conți, duci, foști regi au ales să se mute în celebra stațiune de pe coasta Atlanticului, Estoril, asemenea lui Carol, regele României, lui Umberto al Italiei sau lui Don Juan de Bourbon, moștenitorul tronului Spaniei. 

Carol al II-lea a murit la Estoril, în Portugalia, la vârsta de 59 de ani. 

Revenind în zilele noastre, tot în Portugalia a fugit recent şi regele Juan Carlos al Spaniei, pe fondul scandalului privind conturile sale din străinătate. De acolo, a luat avionul spre Republica Dominicană. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel