Ponturi pentru un cadou de Crăciun perfect

Este un lucru dovedit faptul că este aproape imposibil  să găsești cadourile perfecte pentru prsoanele dragi. Cum mai sunt doar căteva zile până la Crăciun, ne-am gândit să-ți sărim în ajutor cu câteva sfaturi care ți-ar putea ușura munca. 

Cel mai probabil deja te gândeşti ce cadouri să cumperi pentru partenerul tău (poate şi pentru familia lui?), pentru părinţi, pentru prieteni, pentru colegi... Se strâng cam multe, nu-i aşa? Să alegi cadoul perfect pentru fiecare persoană importantă din viaţa ta poate fi dificil. Pentru a ne face viaţa mai uşoară, specialiştii oferă câteva sfaturi esenţiale când pornim în goana după darurile de pus sub brad,  potrivit adevarul.ro.

Sfaturi pentru începători

Există patru reguli de bază care trebuie respectate pentru alegerea unui cadou perfect, atât pentru persoana vizată, cât şi pentru bugetul personal, este de părere Leah Ingram (SUA), autoarea mai multor cărţi pe această temă.

- Analizaţi atent destinatarul. Pentru a descoperi ce i-ar face mai multă plăcere iubitei, e necesar un pic de spionaj - reţineţi la vitrinele căror magazine zăboveşte mai mult sau, în criză totală de inspiraţie, interesaţi-vă discret de preferinţele ei la prietene sau chiar la mama ei.

- Calculaţi-vă bugetul. Pare un pic meschin, dar sezonul sărbătorilor e lung, aşa că e mai bine să vă mai rămână nişte bani să ieşiţi şi la patinoar sau la un film. Stabiliţi ce sumă puteţi cheltui şi căutaţi cadoul în funcţie de fonduri.

- Personalizaţi cadoul. Sunt două moduri de a personaliza un dar. Un ceas ori un inel cu iniţiale gravate fac întotdeauna o bună impresie. Puteţi personaliza cadoul şi cumpărând ceva ce ştiţi că s-ar potrivi pasiunilor ei - cum ar fi un CD „de colecţie" cu trupa ei favorită, eventual ceva care se găseşte greu, astfel încât ea să ştie că aţi răscolit internetul pentru a găsi respectivul album.

- Nu încercaţi să reinventaţi roata. Dacă s-a întâmplat să-i dăruiţi în trecut ceva ce i-a plăcut nespus de mult - de exemplu, o brăţară pe care nu o dă jos niciodată - puteţi să căutaţi un cadou din aceeaşi categorie. Varianta cinică - puteţi să-i dăruiţi actualei iubite un cadou similar cu cel care a lăsat-o fără cuvinte pe fosta. Nimeni nu va şti, mai ales în cazul în care cele două nu au prieteni comuni care să vă dea de gol.

Cum alegi cadoul pentru partenera de viață?

Când vine vorba de partenera de viaţă, aceasta va examina atent cadoul pentru a deduce cât de bine o cunoaşte cel de lângă ea şi cât îi pasă de ea. „Bărbaţii nu iau lucruri deosebite pentru femei care nu înseamnă mare lucru pentru ei. La fel, un cadou personalizat este un mod de a spune - ştiu că eşti unică şi te înţeleg foarte bine", spune psihologul englez Pam Spurr. „Darul trebuie să arate că te-ai gândit serios la asta, că înţelegi ce îi place celuilalt. Efortul depus în alegerea cadoului este la fel de important ca şi suma cheltuită, de aceea pot apărea probleme în cuplu dacă destinatarul rămâne cu impresia că partenerul nu o(îl) înţelege deloc", avertizează psihologul american Ron Bracey, specialist în terapia de cuplu, citat de presa internaţională. Nu în ultimul rând, profesorul american Lee Anne Fennell de la Universitatea din Illinois vede în procesul de alegere „un alt mod de a stabili o conexiune emoţională cu cel de lângă tine". „Un cadou înseamnă o participare imaginativă în viaţa celuilalt", spune Fennell.

Riscul darurilor prea îndrăzneţe

În cursa pentru cadouri, bărbaţii pornesc oricum cu un handicap, pentru că orice femeie care se respectă cunoaşte mall - urile din oraş mai bine decât conţinutul propriei poşete şi poate ajunge cu ochii închişi la un magazin de ceasuri ori la unul de cămăşi pentru domni. Alegerea unui dar depinde în mare măsură de stadiul în care se află relaţia respectivă. Experţii spun că între două persoane aflate încă în faza flirtului, când încă nu s-au croit planuri de viitor, se poate merge pe varianta unui cadou nu foarte scump, ceva drăguţ, care să arate că îţi place persoana respectivă. Dacă nu s-a ajuns încă la o relaţie intimă, este exclus să-i oferi femeii iubite un set de lenjerie sexy. Un astfel de gest ar putea să pară drept o invitaţie la sex, iar ea s-ar putea simţi obligată să se simtă ofensată, chiar dacă este pe punctul de a ceda. În egală măsură, o femeie trebuie să se abţină de la a cumpăra cadouri cu tentă prea casnică, pentru că bărbatul se simte stresat dacă prietena îşi intră prea curând în rolul de potenţială nevastă şi îi ia maiouri de bumbac sau un set de farfurii pentru garsoniera lui de burlac.

Darurile cele mai potrivite

Experţii citaţi de cotidianul britanic „Daily Mail" au întocmit o listă de lucruri pe care nu trebuie să le cumpăraţi sub nicio formă, dacă vreţi să aveţi un Crăciun fericit şi mai ales liniştit.

Aşa NU

- Orice cremă cu cuvântul „antirid" pe ea- nu e nevoie să-i amintiţi că îmbătrâneşte.

- O jucărie de pluş - mult prea banal.

- Papuci de casă - un cadou bun doar pentru bunica.

- Haine - sigur o să greşiţi măsura, culoarea sau designerul.

- Flori - aveţi deja un brad împodobit.

Aşa DA

- Pantofi Manolo Blahnik - nu s-a născut femeia să reziste acestui accesoriu mitic.

- O bijuterie de firmă - nu poţi greşi cu o cutiuţă pe care scrie, de pildă, Cartier.

- Bilete pentru un Revelion romantic la Paris sau alt oraş pe care-l adoră.

- Lenjerie intimă - dar nu roşie sau neagră, ci culoarea perlei ori roz pal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel