Ponta, vizită la Kiev: discuții cu omologul ucrainean, Arseni Iațeniuk

Premierul Victor Ponta va efectua în perioada imediat următoare o vizită în Kiev, unde se va întâlni cu omologul său ucrainean, Arseni Iațeniuk, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Victor Ponta ar urma să susțină declarații comune de presă cu Arseni Iațeniuk. Șeful Guvernului român va exprima sprijinul României pentru apropierea Ucrainei de către Uniunea Europeană.

Este prima deplasare a premierului în Ucraina de la declanșarea crizei politice, la finele anului trecut.

Premierul Victor Ponta a declarat, săptămâna trecută, la Adunarea Generală a ONU, că România are datoria să confirme din nou "angajamentul nostru pentru principiul integrităţii şi suveranităţii teritoriale a tuturor ţărilor şi respingem orice formă de presiune externă asupra statelor din estul Europei care au aspiraţii de integrare europeană".

"Una din crizele care ne îngrijorează este situaţia din Ucraina. Criza a început cu anexarea Crimeei, o parte a teritoriului ucrainean şi a continuat cu un conflict intern, sângeros în estul Ucrainei. Vreau să reafirm poziţia noastră. România respinge orice formă de presiune asupra statelor din estul Europei", a mai spus șeful Guvernului. 

Iațeniuk, discurs aplaudat la ONU: Am un mesaj pentru Putin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel