Iațeniuk, discurs aplaudat la ONU: Am un mesaj pentru Putin

Premierul ucrainean Arseni Iațeniuk a ținut un discurs întâmpinat cu aplauze de Adunarea Generală a ONU, în care i-a transmis președintelui rus Vladimir Putin că nu va reuși să îngenuncheze națiunea ucraineană, deși poate învinge trupele Kievului.

Arseni Iațeniuk spune că toți liderii mondiali prezenți în SUA au vorbit despre ISIS și amenințarea reprezentată de jihadiși, dar "noi suntem țara care știm ce înseamnă terorismul. Nu prin vorbe, ci prin fapte".

Oficialul ucrainean a amintit de Memorandumul din 1994 de la Budapesta, prin care Ucraina a renunțat la arsenalul său nuclear, la acel moment al treilea cel mai mare din lume. "Rămânem angajați programului nostru de neproliferare a armelor nucleare, dar avem nevoie de garanții privind integritatea noastră teritorială, siguranța și independența noastră", a spus Iațeniuk.

Premierul ucrainean a susținut că "în fiecare zi, în ciuda armistițiului, pierdem soldați ucraineni, pierdem civili și agresiunea continuă. Aș reitera că avem nevoie de pace. Care este formula păcii? Opțiunea militară nu este cea mai bună. O abordare care include o opțiune politică, diplomatică, financiară și doar în final militară".

Iațeniuk le-a cerut partenerilor Ucrainei să nu renunțe la sancțiunile economice împotriva Rusiei până când Ucraina nu va recăpăta controlul asupra Estului, dar și asupra peninsulei Crimeea. "Crimeea a fost, este și va fi o parte a Ucrainei", a spus Iațeniuk, în aplauzele delegaților.

"Lăsați-mă să adaug un mesaj direct pentru președintele rus: d-le Putin, poți câștiga lupta împotriva trupelor, dar nu vei câștiga niciodată lupta împotriva națiunii, națiunii ucrainene unite. Ajută-ne, Doamne!", și-a încheiat Iațeniuk discursul.

"Omuleții verzi" au pătruns în Republica Moldova - Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel