Ponta: Teodor Meleșcanu, ministru interimar de Externe, după demisia lui Corlățean

ponta corlatean dece
ponta corlatean dece

Premierul Victor Ponta a anunțat că l-a propus pe Teodor Meleșcanu pentru funcția de ministru interimar al Afacerilor Externe, ca urmare a demisiei lui Titus Corlățean.

Șeful Guvernului a susținut, luni, o declarație de presă de la Palatul Victoria, în care a lăudat organizarea "ireproșabilă" a alegerilor prezidențiale în România și a arătat că Executivul pune la dispoziție toate resursele necesare pentru o bună desfășurare a scrutinului din turul II și în Diaspora.

"Există o latură politică care cu siguranță deturnează sensul campaniei electorale și al alegerilor. Au existat presiuni inadmisibile și inacceptabile făcute de Băsescu și Iohannis care solicită instituțiilor statului să încalce legea pentru ca duminică să fie constestat votul", a spus Ponta.

Premierul a i-a transmis președintelui Traian Băsescu propunerea ca funcția de ministru interimar al Afacerilor Externe să fie ocupată de Teodor Meleșcanu. Fostul șef al SIE a candidat ca independent la alegerile prezidențiale, unde a obținut puțin peste 1%. Ponta a anunțat săptămâna trecută că îi va oferi lui Meleșcanu poziția de consilier pe probleme de securitate națională dacă va câștiga alegerile prezidențiale.

"Am avut o discuție și cu dl ministru Corlățean, i-am acceptat demisia și am trimis propunerea ca Teodor Meleșcanu să ocupe funcția de ministru de Externe", a spus Ponta.

Titus Corlățean a declarat, luni, într-o declarație de presă susținută la sediul MAE, că demisionează din funcția de ministru de Externe. Social-democratul a motivat că i-a înaintat decizia sa premierului pentru a "prezerva" imaginea MAE și pentru că nu acceptă să încalce legea "din considerente de interese politice electorale ale d-lor Băsescu și Iohannis". Corlățean a sugerat că Biroul Electoral Central a mințit când a transmis, într-un comunicat de presă, că legea permite MAE să suplimenteze secțiile de votare din străinătate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel