Ponta: Spre deosebire de Victoria Nuland, eu nu dau sfaturi în public

Ponta SUA 2.jpeg
Ponta SUA 2.jpeg

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, în cadrul unei vizite în Republica Moldova, că, "spre deosebire" de asistentul secretarului american de stat, Victoria Nuland, el nu dă sfaturi în public. În schimb, prim-ministrul spune că încearcă să îl ajute pe omologul său de la Chișinău explicându-i greșelile comise de-a lungul timpului de România, pentru a fi evitate.

Întrebat la Moldova  1 TV dacă este de acord cu remarcile Victoriei Nuland din cadrul unui discurs susținut la Washington, potrivit cărora democrația din Europa Centrală este amenințată de pericole interne la fel de grave precum cele Externe, premierul a răspuns.

"Eu m-am întâlnit cu doamna Nuland la New York, la Adunarea Generală a ONU, şi cu acea ocazie preşedintele SUA, Barack Obama, a nominalizat în mod clar ceea ce din punctul de vedere al administraţiei americane este de criticat la Guvernul Ungariei, la libertatea presei în special, şi la diverse alte acţiuni legate inclusiv de relaţia politică cu Rusia. Pe doamna Nuland am auzit-o spunând - şi am discutat acest lucru când eram împreună cu Leancă (premierul Republicii Moldova - n.r.) la Kiev - legat de situaţia din Ucraina. Ceea ce cred este că în toate societăţile ex-comuniste combaterea corupţiei este un efort extrem de important, România şi-a format în timp nişte instituţii puternice, şi apreciate, şi independente, şi cred că şi Moldova are foarte mare nevoie de o justiţie cu adevărat independentă - în România este - şi cu adevărat eficientă în lupta împotriva corupţiei".

Conform Mediafax, Ponta a adăugat imediat: "Spre deosebire de doamna Nuland, eu nu dau sfaturi în public, eu încerc să îl ajut pe prim-ministrul Leancă spunându-i «uite ce a făcut România, învaţă din experienţa României ce e bun şi nu fă greşelile României». Pe un prieten adevărat nu îl cerţi la televizor, unui prieten adevărat îi spui «uite, asta am făcut eu bine, asta am făcut eu prost, fii mai destept decât mine şi fă doar lucrurile bune»".

La remarca moderatorului că preşedintele Traian Băsescu afirmă că Victoria Nuland s-a referit şi la el, Ponta a reluat ideea că nu trebuie învăţate lucrurile rele din România.

"Învăţaţi lucrurile bune şi o să vă fie mult mai bine", a conchis Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel