Ponta răbufnește: Cum se poate eticheta un astfel de Președinte?

Fostul premier Victor Ponta răbufnește într-o postare pe pagina sa de socializare, după ce președintele Klaus Iohannis, în declarația susținută înainte de plecarea la Bruxelles, a lăudat progresul semnificativ al economiei românești în ultima perioadă.

"Da, toata lumea ( prieteni, adversari, analisti, oameni simpli) a fost de acord ca anul 2015 a fost cel mai bun an pentru economia Romaniei dupa Criza din 2008 - taxe mai mici, salarii si pensii mai mari , exporturi si investitii in crestere, cca 5 miliarde Euro fonduri europene nerambursabile pt agricultura si coeziune, imprumuturi ieftine fara Acord cu FMI , etc!
Cum se poate atunci eticheta un Presedinte al unei tari care isi foloseste toate "parghiile" de putere pentru a schimba Guvernul care a gestionat aceste rezultate economice exceptionale?!? Cred ca "diletant" nu este suficient! Voi cum l-ati cataloga?", a scris, pe Facebook, Victor Ponta, la scurt timp după declarația președintelui Iohannis înainte de plecarea la Bruxelles.

Șeful statului a arătat că procedura prin care economia statelor din UE este evaluată reprezintă o temă fără emoții în Consiliul European, însă a subliniat că trebuie consolidată clasificarea României ca țară fără dezechilibru macroeconomic.

"O temă care nu va da emoţii, dar pe care ţin să o menţionez, este Semestrul European. Semestrul European este, în esenţă, o procedură prin care economia ţărilor din Uniunea Europeană este evaluată. România, până acum foarte recent, a fost în situaţia unei economii declarate cu dezechilibru macroeconomic. În ultimul raport, am putut să constatăm cu bucurie, că România a fost scoasă de sub dezechilibru, şi România, împreună cu puţine ţări din Uniunea Europeană este declarată o economie fără dezechilibru macroeconomic. Este un progres semnificativ obţinut în ultima perioadă de România. Sigur, trebuie consolidată această clasificare, trebuie înaintat un program care înlătură deficienţele care încă există în economia românească, dar sub linie, este un progres îmbucurător și am vrut să subliniez acest lucru", a declarat președitnele Iohannis.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel