Ponta: Mi se pare anormal să plătim campanie electorală pentru Udrea

Premierul Victor Ponta susţine că preşedintele Traian Băsescu se află în campanie electorală pentru Elena Udrea, motiv pentru care i se pare "complet anormal, dacă nu cumva și ilegal"  să plătim pentru aceste deplasări.

"Băsescu este în campanie electorală pentru doamna Udrea, pentru ceilalţi din jurul său. Dacă eu cred că e legitim să asigurăm din fonduri publice deplasarea președintelui țării, indiferent cum îl cheamă, este normal acest lucru. Se întâmplă în toate țările ca președintele să aibă un anumit regim de deplasare, dar să plătim campanie electorală pentru doamna Udrea mi se pare complet anormal, dacă nu cumva şi ilegal", a spus Ponta, duminică, la "Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu".

"Nu înțeleg de ce îi plătim pe consilierii prezidențiali, care se ocupă cu campania electorală, nu cred că îl sfătuiesc cu ceva pe președintele Traian Băsescu că ar trebui să știe ei să-l sfătuiască", a mai adăugat premierul.

Întrebat dacă este îngrijorat de faptul că președintele Traian Băsescu se tot plimbă prin țară, în timp ce este fotografiat, Victor Ponta a răspuns: "Sunt convins că impopularitatea președintelui Băsescu este la fel de mare ca și în urmă cu un an sau poate chiar mai mare. (...) Președintele poate să facă ce vrea. Problema este dacă din funcția de președinte sabotează sau nu activitatea Parlamentului, Guvernului și dacă din funcția de președinte se comportă ca un preşedinte. Declaraţiile de politică externă, atât referitoare la Moldova cât şi la Ungaria, din funcţia de preşedinte, sunt nişte declaraţii absolut aberante", a mai spus premierul.

E o problemă când preşedintele îşi dă cu scaunul în cap ca la cârciumă cu Voronin

În opinia lui Ponta, "în momentul în care preşedintele ţării noastre începe şi îşi dă cu scaunele în cap, ca la cârciumă, cu Voronin şi cu Vona Gabor, evident că e o problemă pentru România".

"Poate să facă asta din calitatea de membru al partidului doamnei Udrea, dar nu poţi să o faci din calitatea de preşedinte al României. Nu vreau să arătăm ca o ţară de extremişti, populiști sau agresivi, cum s-a comportat domnul Băsescu", a adăugat Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel