Ponta, mesaj pentru un fost ministru, după anunțul INS: Frumos cadou...

Fostul premier Victor Ponta i-a transmis, vineri, fostului ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, un mesaj special, în contextul în care acesta își sărbătorește ziua de naștere. Victor Ponta îi transmite urări și susține că, în opinia sa, cel mai frumos dar pentru ministrul din Cabinetul său este anunțul INS privind rezultatele economice ale României în semestrul 1 din 2016.

"Azi 12 August este ziua de nastere a lui Eugen Teodorovici - prietenul meu si fost Ministru in perioada 2013-2015 la Ministerul Fondurilor Europene si Ministerul de Finante!

Cred ca cel mai frumos cadou pentru Eugen este anuntul INS privind rezultatele economice ale Romaniei in Semestrul I din 2016!

Stiu - Propaganda oficiala si toti cei complet ignoranti sau manipulati o sa spuna ca totul se datoreaza super guvernarii "tehnocratilor"! Trebuie sa ai doar un neuron ca sa crezi ca in economie lucrurile se fac peste noapte si prin propaganda - treaba lor!

Eu stiu ca rezultatele economice de acum sunt datorate urmatorilor factori :

1. Noul Cod Fiscal - in special reducerea TVA la 20% ( respectiv 9% la alimente si turism)/ reducerea CAS cu 5 pp / impozitul pe dividende redus la 5% / scutirea de impozit a profitului reinvestit - meritul lui Eugen Teodorovici

2. Absorbtia a circa 5 miliarde euro fonduri europene in 2015 ( meritul Eugen Teodorovici, Marius Nica si Daniel Constantin)/ trecerea de la un grad de absorbtie de 7% in 2012 la peste 85% in doar 3 ani

3. Marirea pensiilor si a salariilor, in special din educatie si sanatate ( meritul Rovanei Plumb, Nicu Banicioiu si Sorin Cimpeanu)

4. Cresterea investitiilor in lucrari de dezvoltare locala la peste 2 miliarde de euro ( Meritul lui Liviu Dragnea si al lui Sevil Shaideh)

Asa ca "la multi ani Eugen", felicitari tie si intregii echipe guvernamentale care a construit aceasta crestere economica! Frumos cadou de ziua ta acest anunt!

Pe mine personal nu ma mai intereseaza batalia cu Propaganda Tehnocratilor - ma bucur pentru Romania si sper sa nu se strice in 2016 aceasta constructie la care toti am pus umarul in 2012-2015!", a scris, vineri, pe Facebook, Victor Ponta. 

Potrivit estimărilor semnal publicate vineri de Institutul Național de Statistică, produsul intern brut a crescut cu 5,2%, pe serie brută, și cu 5% pe seria ajustată sezonier în semestrul I 2016 comparativ cu perioada similară a anului trecut, după ce, în trimestrul doi, avansul PIB a fost de 1,5% față de trimestrul 1 și de 6% față de trimestrul 2 din 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel