Ponta, gafă. Vexler: Folosește un element din istoria dureroasă a evreilor

Andrei Itu / 12 apr 2019 / 15:37 Salveaza PDF Comentarii
Pro România
Descriere foto: Pro România

Deputatul Silviu Vexler atrage atenția într-o postare pe facebook despre modul în care Victor Ponta se folosește de un element dureros din istoria evreilor, printr-o comparație nepotrivită.

Deputatul a reliefat faptul că Victor Ponta trebuia să găsească o altă comparație pentru mesajul pe care a dorit să îl transmită:

''Din nou, observ cum un politician român folosește un element din istoria dureroasă a evreilor și îl trivializează printr-o comparație într-un context nepotrivit. Trasarea unei paralele între o discuție despre agricultură, indiferent de natura ei, și mitul evreilor care fură copii este greșită și de neînțeles. Domnul Victor Ponta putea și trebuia să găsească orice altă comparație pentru mesajul pe care a dorit să îl transmită. Acest mit a generat drame înfiorătoare de-a lungul istoriei. Toate aceste acțiuni din ultima perioadă și încercările de a introduce, direct sau indirect, evreii, comunitățile evreiești și memoria Holocaustului ca element în discursul politic și campania electorală trebuie să înceteze.''

Iată ce declarase Victor Ponta:

 

”Cred că acum 500 de ani era o propagandă împotriva evreilor că fură copiii şi îi omoară. Tipicul propagandei este acelaşi, ideea că ni se otrăvesc legumele şi fructele şi vine cineva din România care ne apără de străinii care ne otrăvesc legumele şi fructele. Este o sarcină dificilă pentru noi, cei de la Pro România, noi putem să vorbim cu acei oameni care sunt mai vulnerabili acestei propagande şi să îi convingem (că nu este adevărat - n.r.)", a spus Victor Ponta.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27