Ponta, atac la ministrul Justiției: Doamna Prună, cu mentalitate de KGB...

Fostul premier Victor Ponta a anunțat că, lunea viitoare cel mai târziu, va depune împreună cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, proiectul de lege care transpune directiva europeană privind garanțiile procesuale, susținând că ministrul Justiției, Raluca Prună, "cu mentalitate de KGB", nu vrea să transpună directiva în legislația românească.

Potrivit celor declarate de Victor Ponta, marți, la Palatul Parlamentului, proiectul de lege respectiv va fi depus la Parlament cel mai târziu luni.

"Îl depunem sub semnătura senatorului Tăriceanu și a deputatului Ponta. Vreau să fie foarte clar despre ce e vorba: este vorba despre textul, cuvânt cu cuvânt, al Directivei europene adoptate în 16 februarie anul acesta de către Comisia Europeană care privește garanții procesuale și pe care doamna Prună, cu mentalitatea domniei sale de KGB, de securitate, mă rog, anii '50, ne-a anunțat foarte clar că nu vrea să o transpună în legislația românească deși România e încă membră a UE și are această obligație. Tovarășa Prună, fiind cu Uniunea Sovietică, ne-a zis că ea nu aplică, că avem timp până în 2018 sau nu știu când. Pentru prima dată în istoria României, din 2007 încoace de când suntem membri ai UE, ne aflăm în fața refuzului unui ministru securist de a aplica directiva europeană, adică de a face proiectul de lege care vine după aceea în Parlament sau eventual de a da ordonanță de urgență, pentru că de multe ori când a fost vorba de directive europene am dat ordonanțe de urgență — și guvernul condus de domnul Tăriceanu și guvernul condus de mine", a declarat Victor Ponta, citat de Agerpres.

El a adăugat că este o situație fără precedent aceea ca un ministru să refuze să transpună o directivă europeană în legislația românească, de aceea va recurge la un gest fără precedent în sensul de a depune directiva respectivă sub forma proiectului de lege direct în Parlament.

Citește și: Prună răspunde unor reproșuri primite: Termenul este 1 aprilie 2018

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel