Ponta: Asumarea pe regionalizare, cu acordul forţele politice

ponta1
ponta1

Aflat la Ruse, Victor Ponta a spus că Executivul îşi va asuma răspunderea pe proiectul privind regionalizarea şi descentralizarea administrativă numai dacă va exista acordul forţelor politice parlamentare, respectiv şi al UDMR şi PP-DD.

„Numai dacă există un acord al tuturor forţelor politice (îşi va asuma răspunderea, n.r.). Adică, dacă există un acord aşa cum a fost la legea privind restituirea proprietăţilor cu UDMR şi cu cei aflaţi în opoziţie, PP-DD. Dacă va exista un acord cu toate forţele politice din Parlament, atunci poate fi folosită (asumarea răspunderii, n.r.), dacă nu, nu. Mergem în Parlament, discutăm în cele două Camere, facem amendamente. Regionalizarea e la fel de serioasă ca şi modificarea Constituţiei şi nu se face prin impunerea voinţei USL. (...) Nu vorbim de majoritate, majoritate avem. Dacă va exista acordul UDMR şi PP-DD, altfel nu”, a arătat premierul, într-o conferinţă de presă susţinută la Ruse, în Bulgaria, potrivit Agerpres.

Intenţia guvernanţilor i-a nemulţumit pe liderii opoziţiei

La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, sustine că Uniunea nu este de acord cu adoptarea Legii de înfiinţare a regiunilor prin angajarea răspunderii.

 „Nu suntem de acord cu asumarea răspunderii, dacă vom ajunge, cumva, până acolo, după amendarea Constituţiei, pentru că nu se poate ocoli o dezbatere parlamentară. (...) Din punctul nostru de vedere, ar fi cea mai mare greşeală a actualei coaliţii o asumare pe reorganizarea regiunilor”, a spus Kelemen Hunor.

 „Este inadmisibilă o astfel de procedură de asumare a răspunderii pe reginalizare, având în vedere că, după Constituţie, cel mai important proiect de lege care se poate adopta într-o legislatură este regionalizarea adminsitrativă a României. Cum să mergi pe o astfel de procedură, având în vedere că această coaliţie are o majoritate consistentă de 70% în Parlament?", a spus Liviu Negoiţă, prim-vicepreşedinte PDL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel