EXCLUSIV  Polonia, LECȚIE pentru România în materie de autostrăzi. Președinte ARCA: E nevoie URGENTĂ!

Lucrari autostrada
Lucrari autostrada

Vlad Vameșu, președintele Asociației Române a Constructorilor de Autostrăzi (ARCA), a arătat care este soluţia pentru ca proiectele de construire a autostrăzilor să aibă finanţarea necesară. 

Vlad Vameșu, președintele Asociației Române a Constructorilor de Autostrăzi (ARCA), a vorbit, într-un interviu acordat DC News TV, despre un exemplu care ar trebui luat în seamă de către autorităţile din România. Este vorba despre Polonia, ţară care a aplicat un sistem care s-a dovedit a fi de succes pentru finanţarea marilor proiecte de infrastructură rutieră. 

"Avem un model demn de urmat. Mă refer la Polonia unde acest fond pentru autostrăzi este alimentat din mai multe surse de finanţare care sunt independente de bugetul de stat. Acest fond este alimentat de către Banca Poloneză de Dezvoltare. El se finanţează din fonduri europene, din taxa pe carburanţi, din vignete.

(...) Problema nu trebuie dusă în zona politică, despre ce vrea un politician sau altul. E clar că e o nevoie urgentă de autostrăzi. Şi românii au dreptul să aibă autostrăzi şi îşi doresc asta. Cred că nimeni nu se aşteaptă la alt răspuns", a explicat Vlad Vameșu, președintele Asociației Române a Constructorilor de Autostrăzi.

DETALII ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel