Poliţiştii nu mai dau amenzi şi nu mai dirijează circulaţia, începând de luni

politist-amenda
politist-amenda

Poliţiştii îşi vor reduce activitatea, refuzândă să mai participe la audieri în dosarele penale, să mai dea amenzi sau să mai dirijeze circulaţia rutieră, ca măsură de protest faţă de măsurile luate în ceea ce-i priveşte, în ultima perioadă, de guvernanţi.

Potrivit declaraţiilor preşedintelui Sindicatului Naţional al Polişiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), Marian Gruia, începând de luni poliţiştii îşi vor limita activitatea la 75%, pentru că sunt plătiţi cu 75%.

"Din 20 septembrie anumite activităţi vor fi reduse. Poliţiştii vor merge în teren, dar vor sta în puncte fixe, nu vor acţiona decât la apelurile de urgenţă 112. Poliţia rutieră nu va mai dirija circulaţia, nu va mai da amenzi, ci doar avertismente, nu vor mai face audieri în dosarele penale. Protestul nostru este similar cu cel al magistraţilor. Avertizăm autorităţile să nu facă presiuni la adresa noastră că s-ar putea să se trezească cu o revoltă fără precedent", a spus Gruia.

SNPPC a solicitat o întâlnire urgentă cu premierul Emil Boc, dar nu au primit încă răspuns.

Liderul sindical a precizat că poliţiştii nu vor declara grevă şi nici nu vor participa la această formă de protest, acţiunile lor fiind similare cu cele ale magistraţilor din septembrie 2009 şi poliţiştii va trebui să fie trataţi similar cu magistraţii de către instituţiile statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel