Polițiștii, controale de amploare: 5000 de obiective, verificate

Dan Carp / 14 iul 2019 / 11:58 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Polițiștii de ordine publică au verificat peste 5.000 de săli de jocuri de noroc și au descoperit că 69% dintre acestea nu sunt asigurate cu pază umană, fiind aplicate peste 650 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.000.000 de lei, anunță Poliția Română.

În plus, 437 de obiective nu depozitează valorile monetare sau de altă natură în seifuri certificate, cu rezistență ridicată în cazul efracțiilor, conform instrucțiunilor legale.

De asemenea, în lipsa pazei fizice permanente, 8% dintre sălile verificate nu aveau conectat sistemul de alarmare împotriva efracției la un dispecerat de monitorizare a alarmelor și intervenție.

La 77 dintre unitățile verificate, polițiștii au constatat că sistemele electronice erau nefuncționale și, totodată, în 72 dintre cazuri, echipajele dispeceratelor de monitorizare nu au respectat timpii de intervenție.

La finalul verificărilor, a reieșit faptul că 4% dintre sălile de jocuri de noroc nu asigură stocarea imaginilor pentru 20 de zile, iar la 2% dintre obiectivele controlate, imaginile înregistrate nu au calitatea necesară pentru recunoașterea persoanelor.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 653 de sancțiuni contravenționale- 562 conducătorilor de obiective și 91 prestatorilor de servicii, în valoare de peste 1.000.000 de lei.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27