Polițist cu genunchiul pe gâtul unui tânăr, în România. Iulian Surugiu: Nu pot exclude ce s-a întâmplat în America

Un polițist a fost filmat în timp ce ținea un tânăr la pământ cu genunchiul pe gât. Cazul seamănă izbitor cu cel al bărbatului de culoare ucis în SUA.

UPDATE: Şeful Poliţiei Române efectuează verificări cu privire la acest eveniment, anunţă Antena 3.

Cel care l-a ţinut pe tânăr la pământ, cu genunchiul pe gât, ar fi poliţist. Totul a avut loc luna trecută, în mai. A fost vorba despre o acțiune a Poliţiei în zona Calea Timișoarei din Reşita, după ce șeful de post de la Ramna s-a sinucis, intrând cu autoturismul într-un TIR.

Era foarte multă lume, nimeni nu mai înţelegea ce s-a întâmplat, iar acest tânăr ar fi fost foarte violent. A încercat să atace un poliţist, s-ar fi luat la ceartă şi i-a fost cerut să părăsească zona. La un moment dat, a apărut această altercaţie. Deocamdată nu se ştiu mai multe detalii. Nu a fost depusă plângere.

Într-un comunicat al Poliției, de atunci, se spune că "având în vedere numărul mare de oameni strânşi la locul accidentului, pentru evitarea escaladării conflictului şi pentru ca situaţia să nu degenereze, poliţiştii care se aflau la faţa locului au acţionat imediat" şi au imobilizat toate persoanele pe care le-au crezut vinovate. Cei mai mulţi au fost conduşi la sediul Poliţiei, informează Antena 3.

"Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean a dispus verificări interne cu privire la modul de acţiune al poliţiştilor în acest caz, în funcţie de rezultatul acestora urmând să fie aplicate măsuri legale", se mai arată în comunicat.

"Lucruri care nu sunt normale se întâmplă în fiecare zi"

"Trebuie să facem proceduri clare pe care să le ştie şi poliţiştii şi cetăţenii. Nu vreau să comentez acum sau să spun că se poate întâmpla în România, dar nici nu pot exclude ceea ce s-a întâmplat sau se întâmplă în America. Poliţiştii trebuie să înţeleagă că ei trebuie să fie în slujba  cetăţenilor. Nu sunt cu nimic mai presus decât ultimul cetăţean din România asta. (...) Când cel în cauză e recalcitrant, trebuie să existe o procedură clară, trebuie să avem poliţişti pregătiţi.

Dacă am forma o patrulă din două fete micuţe, nu ştiu ce am face. De multe ori, poliţistul trebuie să aibă grijă de colegul său. Cel care nu procedează corect şi depășește linia abuzului trebuie îndepărtat din Poliţia Română. Îmi asum ce spun: lucruri care nu sunt normale se întâmplă în fiecare zi. De multe ori, sunt poliţişti care îşi depăşesc atribuţiile şi se comportă anormal cu cetăţenii. Nu toţi! Dar sunt suficient de mulţi pentru a fi tras un semnal de alarmă",  a spus Iulian Surugiu, președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel