Poliția din Bruxelles încearcă să închidă adunarea naționalistă de extremă dreapta a lui Orbán și Farage

Reuters Marketplace - Anadolu Picture
Reuters Marketplace - Anadolu Picture

O întâlnire din Bruxelles a politicienilor de extremă dreapta europeni a fost perturbată marți, după ce poliția a intervenit pentru a o închide cu forța.

Figuri precum premierul ungar Viktor Orbán, candidatul de extremă dreapta francez Eric Zemmour și fostul ministru de interne al Marii Britanii, Suella Braverman, urmau să vorbească la Conferința Conservatorismului Național (NatCon), care ar fi durat două zile, conform Euronews English.

Fondatorul Partidului Brexit, Nigel Farage, se adresa mulțimii la locația Claridge din capitala belgiană, când poliția din Bruxelles a sosit cu un ordin de încetare a evenimentului în jurul orei 12:30, marți.

Un reporter era pe teren în momentul în care un ofițer de poliție le-a comunicat organizatorilor evenimentului că "autoritățile au decis să închidă evenimentul" și că el era prezent acolo pentru a impune această decizie. Ofițerul a adăugat că avea un document de trei pagini care prezenta decizia autorităților de a ordona închiderea, în urma unei solicitări venite de la primarul local.

Organizatorii evenimentului nu au fost imediat de acord să semneze ordinul sau să încheie evenimentul.

Emir Kir, primarul cartierului Saint-Josse Ten Noode din Bruxelles, a confirmat pe platforma de socializare X că a emis ordinul pentru "a garanta siguranța publică".

"Extrema dreaptă nu este binevenită", a mai spus Kir.

Alte două locații din Bruxelles, inclusiv celebrul Hotel Sofitel, apropiat de instituțiile UE, au refuzat zilele trecute să găzduiască conferința NatCon. Cu câteva ore înaintea începerii conferinței la Hotelul Sofitel din cartierul Etterbeek, primarul său, Vincent de Wolf, îi notificase pe organizatori despre speakeri și despre natura adunării, ceea ce a determinat o decizie de ultim moment de a denunța unilateral contractul.

Farage a spus mulțimii că deciziile acestor locații de a anula evenimentul au fost "absolut scandaloase".

Potrivit organizatorilor, erau așteptați aproximativ 600 de participanți marți.

Această neînțelegere s-a declanșat la mai puțin de două luni înainte de alegerile europene, cu sondaje care prevăd o creștere accentuată a sprijinului pentru partidele de extremă dreaptă și eurosceptice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel