Polițiști. Carmen Dan, scandal cu Kovesi: Nu este normal așa ceva

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a răspuns, la Antena 3, atacurilor Laurei Codruţa Kovesi, după ce şefa DNA, a declarat că instituţia se confruntă cu o problemă în ceea ce priveşte resursa umană, în special ofiţerii de poliţie.

"Da, și azi dimineață am avut o discuție cu doamna procuror șef în care i-am prezentat care este motivul și din ce considerente ministrul de Interne nu a mai semnat pentru detașarea unor polițiști la niciun fel de parchet. Nu este o abordare numai în ceea ce privește instituția pe care dânsa o reprezintă.

În prezent, la DNA avem detașați 245 de polițiști. Amintesc că este o HG prin care în responsabilitatea MAI era și detașarea către mai multe structuri a unui număr de 40 de polițiști. (...) Eu cred că este foarte clar că noi suntem peste angajamentul asumat, dat fiind faptul că în acest moment sunt detașați 245 de polițiști care lucrează și sprijină această instituție. Acum, unii caută justificări și rezolvări la alții, noi căutam să ne rezolvăm problemele la noi în instituție. Asta a fost discuția. (...) Mi-e greu să cred că activitatea DNA este blocată pentru că nu am detașat noi 5 polițiști", a spus Carmen Dan în emisiunea Esențial.

[citeste si]

Ministrul a spus că nu au fost solicitări privind detaşarea unor poliţişti, ci cereri nominale de poliţişti.

"Nu este normal să ceară nominal poliţişti pentru a fi detaşaţi", a conchis Carmen Dan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel