Polițeanu, denunțătorul OUG 13: Ministrul Toader să-și dea demisia IMEDIAT

După ce Tudorel Toader a spus că legalitatea unei hotărâri de guvern nu o verifică procurorii, ci judecătorii de contencios administrativ, în contextul anchetei DNA în dosarul Belina, Mihai Polițeanu, cunoscut drept denunțătorul în dosarul ”OUG 13” de la DNA, a reacționat.

"Ministrul Justiției intervine direct într-o anchetă penală în defășurare. După o astfel de declarație, ministrul ar trebui să-și dea demisia imediat", a zis Mihai Polițeanu.

[citeste si]

Amintim declarația integrală făcută de Tudorel Toader: "De principiu, Hotărârile de guvern sunt acte normative infralegale, adică sub lege în ierarhia actelor normative. Ele pot crea suspiciuni privind legalitatea, dar în această ipoteză, a unei HG sau a unui ordin de ministru, verificarea legalităţii actelor se realizează de instanţa de contencios administrativ. Faptul că multe HG au fost atacate la instanţele de contencions administrativ spre a se verifica de judecător legalitatea unui act normativ inferior legii... Prin opinia mea şi după mintea mea, prin ceea ce cunosc, judecătorul... legalitatea unei HG nu o verifică procurorul, ci judecătorul specializat în contencios administrativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel