PNL, în SONDAJE. Chirieac: Mi se pare forţat. Frustrarea se revarsă asupra lor

Analistul politic Bogdan Chirieac a analizat situaţia din sondaje a partidelor din România, după două luni de stare de urgenţă. 

"Nu văd cum ar putea vreodată PNL să aibă 36 la sută, cu toată dragostea. Nu au existat niciodată alegeri în România cu un asemenea procent. Maximum 28 la sută au obţinut, acum un an. PSD a mai luat 22 la sută, a luat şi anul trecut puţin şi prin 2007 tot puţin. Asta apropo de principalele partide. În rest, la partidele mici, şi eu cred că Pro România a progresat. Victor Ponta este foarte activ în spaţiul public şi asta se vede. De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu e activ, deci şi creşterea ALDE are sens, faţă de ianuarie. 

Dar dacă după pandemie spunem că PNL are 36 la sută, mi se pare forţat. Eu mă îndoiesc că aveau 43 la sută în ianuarie. S-au transferat de la Klaus Iohannis, poate. Foarte puţină lume este mulţumită de pandemie, iar neîncrederea, nemulţumirea, frustrarea se revarsă asupra celor care au condus ţara, să fie clar. Şi nemulţumirea între categoriile sociale, nemulţumirea faţă de reducerea veniturilor, chestiunile de la frontieră - pentru că mă îndoiesc că diaspora mai e un stâlp al PNL - au contribuit. Este evident că nu se mai face nici mărirea pensiilor cu 40 la sută. Astăzi am văzut că SUA are parte de cea mai mare scădere economică din istorie. America bagă în criză UE şi dacă Germania intră în criză, alături de Franţa, Italia şi Marea Britanie, fireşte că intră şi România, pentru că sunt principalii noştri parteneri comerciali", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

Conform unui sondaj citat de postul de televiziune, PNL ar avea 36 la sută în sondaj, PSD 24 la sută, iar cele două partide sunt urmate de USR, cu 11 la sută şi Pro România cu 8 la sută. Pe marja de 5 la sută se află UDMR şi PLUS, în timp ce ALDE şi PMP sunt sub pragul minim, cu 4, respectiv 3 la sută. Cu toate astea, ALDE şi Pro România au înregistrat creşteri faţă de luna ianuarie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel