PNL, proiect șocant. Cum vor liberalii să fie executate pedepsele

Proteste violente ale deținuților din penitenciare se pare că au avut efect în mediul politic. PNL urmează să lanseze în dezbatere publică un set de măsuri alternative pentru executarea pedepselor privative de libertate, pentru eliberarea penitenciarelor.

Surse din PNL spun că liberalii vor propune un set de măsuri alternative pentru executarea pedepselor privative de libertate care vin în continuarea rezoluţiei prin care au respins amnistia şi graţierea, dar prin care şi-au asumat că vor promova măsuri care să decongestioneze situaţia din penitenciare, potrivit Mediafax.

Proiectul care va fi lansat în dezbatere publică prevede executarea pedepsei la domiciliu cu supraveghere electronică (brăţară) pentru infracţiuni de până la doi ani.

[citeste si]

Pentru infracţiuni de până la trei ani, PNL propune: muncă în folosul comunităţii, executarea fracţionată, adică doar sâmbătă şi duminică, în centre special înfiinţate, altele decât cele actuale şi executarea pedepselor în regim mixt.

Măsurile alternative pentru executarea pedepselor privative de libertate nu se aplică pentru infracţiuni comise cu violenţă, infracţiuni de servicu, corupţie sau infracţiuni conexe sau celor care au profitat de neputinţa fizică sau psihică a altor persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel