PNL: Primim semnale că nu mai sunt bani de pensii și salarii

Senatorul liberal Florin Cîţu a declarat vineri că programul de guvernare al PSD a deraiat mult mai rapid decât se aştepta, iar Liviu Dragnea şi-a încălcat promisunea din timpul campaniei de a nu introduce taxe noi.

 'Programul de guvernare al PSD a deraiat mult mai rapid decât mă aşteptam eu. Au confiscat banii companiilor nerambursând TVA, au tăiat investiţiile la un minim istoric pentru a menţine bugetul pe surplus, iar fondurile europene au fost zero pentru că nu au fost în stare nici până acum să aibă autorizate autorităţile de management. Liviu Dragnea ne-a spus în campania electorală că nu va introduce niciodată taxe noi, în varianta a doua a programului de guvernare a fost introdusă o taxă de solidaritate, o taxă pentru companii pe cifra de afaceri, taxe pentru ceea ce ei consideră bunuri cu efect nociv. O primă promisiune a fost încălcată de PSD. (...) În ţară sunt tot mai multe semnale pe care le primim că nu există bani pentru a se plăti pensiile, situaţia bugetului este în acest moment dezastruoasă, suntem cu un punct procentual sub ceea ce trebuia să colectăm la acest moment, iar situaţia nu se îmbunătăţeşte, deşi avem o creştere economică de 5,6% şi ar fi trebuit să fie bani la buget', a afirmat Cîţu, într-o conferinţă de presă.

Grindeanu dorea să-l demită, l-a salvat Dragnea

Câțu a adăugat că 'pentru această execuţie bugetară dezastruoasă' preşedintele ANAF ar fi trebuit să plece acasă demult, dar a fost salvat de Liviu Dragnea deşi fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a vrut să îl demită.

'A fost salvat de Liviu Dragnea, care l-a salvat a doua oară acum câteva zile când premierul Tudose i-a cerut demisia, iar acum, poate în semn de recunoştinţă, preşedintele ANAF a trimis un control al cei de la Rise Project. Nu există aşa de multe coincidenţe - în iarnă Liviu Dragnea cerea ca o companie privată să fie amendată, a doua zi acea companie privată era amendată de ASF pentru că a lansat un zvon. Prea multe coincidenţe care arată că Liviu Dragnea a pornit o ofensivă împotriva sectorului privat, împotriva companiilor private, împotriva antreprenoriatului', a susţinut liberalul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel