MOȚIUNE CENZURĂ. Ziua în care PNL vrea să dea lovitura Guvernului Dăncilă

votare
votare

Liberalii depun, marți, moțiunea de cenzură la Parlament, a anunțat Ludovic Orban. Liderul PNL a precizat că Opoziția a strâns 237 de semnături, inclusiv de la parlamentari ai PSD, în condițiile în care pentru demiterea Guvernului sunt necesare 233 de voturi.

Toți cei 237 de parlamentari care au semnat moțiunea de cenzură inițiată de PNL au acceptat să voteze la vedere în momentul în care moțiunea va fi dezbătută în Parlament, a anunțat Adrian Oros, vicepreședinte al PNL. PNL, USR, PMP, UDMR, ALDE, cât și o parte a grupulului parlamentar al minorităților naționale, au semnat moțiunea de cenzură. De asemenea, câțiva aleși ai PSD au semnat pentru demersul opoziției, transmite Mediafax.

Parlamentarii Pro România s-au arătat și ei dispuși să suțină moțiunea la votul în Parlament.

Numele moțiunii de cenzură inițiată de PNL este „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”. În textul documentului obținut de Mediafax, Opoziția vorbește despre șansele pe care România le-a ratat în perioada guvernării PSD și despre „incompetența” premierului Viorica Dăncilă.

Ce scrie în textul moţiunii

Partidele de Opoziție susțin, în textul moțiunii de cenzură, că Guvernul Dăncilă poate fi numit „guvernul șanselor ratate pentru România”. Totodată, în document este precizat că România a pierdut aproape 6,4 miliarde de euro din fondurile europene alocate țării noastre.

O altă „ratare” amintită de partidele de opoziție în moțiune vizează autostrăzile. Încă un motiv pentru demiterea Guvernului Dăncilă îl reprezintă taxele introduse prin Ordonanța „Lăcomiei”. Și noul an școlar este un argument al Opoziției invocat în moțiunea de cenzură.

Opoziția îi reproșează premierului Viorica Dăncilă că nu a eliminat recursul compensatoriu, astfel au fost eliberate persoane condamnate pentru infracțiuni cu violență, care între timp au și recidivat.

Formațiunile din Opoziție propun ca soluție un guvern mai suplu, cu doar 15 ministere

„Putem să anticipăm încă de acum faptul că soluţia benefică pentru România înseamnă un guvern suplu, european, cu 15 ministere, format dintr-o echipă de oameni competenţi, care au demonstrat profesionalism, integritate şi responsabilitate în întreaga lor carieră. Soluţia după demiterea Guvernului PSD mai înseamnă adoptarea unui program de guvernare responsabil, orientat către dezvoltarea şi modernizarea ţării şi către prosperitatea reală a fiecărui român. Astfel, vom putea reaşeza România pe drumul ei firesc: prin investiţii publice majore, prin utilizarea fondurilor europene, printr-o creştere economică solidă bazată pe producţie şi exporturi, prin servicii publice de cea mai bună calitate”, arată textul moțiunii de cenzură.

Viorica Dăncilă a declarat, luni, că moțiunea de cenzură nu va trece

„Acești oameni duc o luptă totală cu tot ce e în interesul României. La fel ca partidele de dreapta, oamenii noi, care s-au chinuit luni de zile să se pună de acord pentru textul moțiunii de cenzură și dărâmarea guvernului - la fel de haotic ca acum 3 luni, la fel de slab, la fel de dăunător pentru români și societate. (...) Ca să fie clar: această moțiune nu va trece!”, a explicat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel