Cîţu, out de la Palatul Victoria după congresul PNL? Stamule: Refacem alianța!

Guvernul României
Guvernul României

Tănase Stamule (PNL) a făcut o declaraţie care lasă loc de interpretări cu privire la o posibilă plecare a lui Florin Cîţu din poziţia de premier după congresul PNL. 

Aflat în studioul Antena 3, la emisiunea "Punctul de Întâlnire", Tănase Stamule a spus că după congresul PNL cele trei forţe politice din coaliţie se vor aşeza din nou la masa negocierilor şi vor discuta. 

"După congresul PNL, se vor aşeza toate părţile la masă şi vor găsi cea mai bună variantă", a spus liberalul. 

Jurnalistul Radu Tudor a intervenit şi a spus că USR-PLUS a anunţat deja că orice negociere pleacă de la condiţia ca Florin Cîţu să nu mai fie premier. 

"Toate părţile se vor aşeza la masă după congres şi se va găsi cea mai bună variantă. Bineînţeles, cu condiţionalităţile fiecărei părţi. Pentru că trebuie să refacem alianţa", a mai punctat Tănase Stamule. 

Florin Cîţu spune, însă, că nu pleacă de la Guvern 

"Nu voi lăsa România fără guvern. Orice plecare a lui Cîțu înseamnă să lăsăm România fără guvern. (…) Nu ne permitem și oricine spune că ar trebui să cadă acest guvern este o persoană iresponsabilă și nu se gândește la interesul românilor”, a declarat recent Florin Cîţu. 

Acesta a spus şi că e posibil ca PNL să nu mai colaboreze cu USR-PLUS, dacă se votează moţiunea de cenzură. 

Precizările vin după ce Biroul Politic Naţional al PNL a adoptat, sămbătă, o rezoluţie în care cere USR PLUS "denunţarea imediată şi totală" a oricărei colaborări sau acţiuni politice comune cu AUR, pe care o caracterizează drept "o formaţiune extremistă, xenofobă şi anti-europeană", potrivit Agerpres.

"Vom vedea atunci. Dacă ei merg mai departe cu AUR... PNL a spus foarte clar ce crede despre cei care colaborează cu partide extremiste, vom vedea atunci. (...) (Rezoluţia - n.r) este adoptată pentru că a fost propunerea colegilor mei. Atât în Europa, în Parlamentul European, dar şi în România, există foarte multe semne de întrebare şi întrebări care vin despre această alianţă. În Germania acele partide extremiste nu au acces la nimic, deci nimeni nu le legitimează. În România este un precedent periculos şi cred că toată lumea se uită la această situaţie ca la un precedent periculos", a declarat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel