Pleșoianu, despre protestul PSD care ar ZDRUNCINA România

Liviu Plesoianu
Liviu Plesoianu

Liviu Pleșoianu a spus că nu înțelege de ce PSD nu a organizat un miting împotriva abuzurilor din justiție, unde ar fi putut strânge circa 100.000 de oameni, din moment ce i-a fost foarte simplu să adune, la Sala Palatului, 4.000 de oameni, la Congresul PSD.

"Pe toată durata Congresului PSD, m-a urmărit o idee – dacă a fost atât de simplu să se adune la un loc 4.000 de oameni, oare cât de ușor i-ar fi fost partidului din care fac parte să organizeze un miting mare împotriva Statului Paralel? Dacă 70.000 de oameni au putut fi aduși pe stadion în 2014, pentru lansarea candidaturii lui Victor Ponta, partidul de peste 700.000 de membri ar fi putut, dacă s-ar fi vrut, să organizeze un miting la care să participe cel puțin 100.000 de oameni? Cu siguranță ar fi putut și ar putea oricând... Numai să vrea cu adevărat...

Știți la ce a dus lipsa de voință reală în acest sens, coroborată cu protestele organizate pentru a păstra la putere Statul Paralel despre care tot vorbim? A dus la impresia generală, în plan mediatic extern, că „românii" susțin DNA-ul condus de Kovesi, că susțin legile justiției create de Macovei, că sunt împotriva „penalilor" și a „inculpaților" din PSD, care „vor să distrugă Justiția independentă". Apoi, pe acest fond de propagandă foarte eficientă, coaliția PSD-ALDE s-a văzut nevoită să piardă enorm de mult timp încercând să demonteze tot soiul de minciuni distribuite masiv, atât în România, cât mai ales în afara țării. Era nevoită coaliția PSD-ALDE să piardă acest timp prețios? Nu se putea și altfel? Ba da, se putea! Un singur miting de amploare organizat de PSD-ALDE ar fi schimbat imediat lucrurile. Televiziunile din afara țării pur și simplu nu ar fi putut ignora un astfel de protest. Bruxelles-ul nu l-ar fi putut ignora. Ambasadele nu l-ar fi putut ignora...", a spus Liviu Pleșoianu.

Ce l-au întrebat membrii PSD din teritoriu la Congres

"Ministrului Tudorel Toader nu i s-a permis să ia cuvântul, în Parlamentul European, deși dezbaterea era despre legile justiției din România! Vă întreb: dacă cel puțin 100.000 de oameni ar fi protestat în România împotriva abuzurilor Noii Securități, ministrului Justiției din România i s-ar fi permis totuși să vorbească? Sunt convins că DA! Pentru că pe oficiali, pe politicieni îi poți ignora dacă așa îți cere agenda. Dar dacă aceștia sunt sprijiniți masiv, în stradă, de oameni, nu prea îți mai dă mâna să-i ignori, oricât ai fi tu de mare și de tare pe la Bruxelles sau pe la ambasade...

De asemenea, lipsa voinței reale de a organiza un astfel de protest a condus și la o frustrare imensă în rândul milioanelor de români care nu mai vor ca România să fie condusă din sufrageriile unora. A crescut foarte mult frustrarea în rândul românilor cărora nu li s-a dat ocazia să se exprime. Inclusiv la Congresul PSD am fost abordat de mulți colegi din țară exact cu această întrebare: „De ce nu se dorește să ne exprimăm cu toții?". Mulți primari din țară mi-au spus că oamenii din orașele și comunele lor pur și simplu nu pricep de ce nu se vrea, la nivel central, organizarea unui miting mare!

[citeste si]

Vedeți, e întotdeauna o diferență mare între ce vrei să faci și modul cum faci efectiv. Pentru mine, e cât se poate de clar că PSD, dacă ar vrea cu adevărat, ar închide imediat meciul cu Noua Securitate. Dacă adevărata majoritate din această țară s-ar exprima PUBLIC măcar o zi, vă dau scris că distinsa Kovesi ar pleca singură, iar Iohannis ar începe brusc să vorbească despre faptul că, „totuși, există abuzuri"...", a mai zis deputatul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel