Planul de mediu de 1 miliard de euro, demarat cu succes

Producător mondial de dulciuri şi mâncare pentru animale, Mars a realizat deja o bună parte din planul lansat anul trecut care privește masuri importante de protecția mediului. 

Scopul acestui plan este de a aborda ameninţările imediate cu care se confruntă mediul de afaceri şi societatea în care acţionează, cum ar fi: schimbările de climă, sărăcia în lanțurile de aprovizionare și deficitul de resurse. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Mediului, Mars a  atenţia asupra importanţei reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră, subliniind obiectivele lor – atât cele îndeplinite, cât şi cele care urmează să fie duse la îndeplinire.

Unele obiective au fost deja realizate

Mars, o afacere de familie fondată în 1911, a anunţat o investiţie de aproximativ 1 miliard de dolari – numită “Planul durabil pentru o generaţie" – în septembrie 2017. Principalele direcţii de acţiune ale planului includ reducerea impactului de mediu, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă pentru un million de oameni din lanţul de producţie şi sprijinirea a miliarde de oameni şi a animalelor lor de companie să ducă o viaţă mai sănătoasă şi mai fericită, cu ajutorul ştiinţei, inovaţiei şi marketingului. Deşi planul durabil al Mars a fost lansat anul trecut, compania a început deja să-şi atingă obiectivele în ceea ce priveşte eficienţa energetică şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră: a obţinut o reducere de 25% a emisiilor de gaze cu efect de seră din operaţiunile directe în comparaţie cu 2015, ceea ce înseamnă că a înregistrat o reducere de aproape o treime din 2007.

Ambiții mari până în 2050

“Emisiile de gaze cu efect de seră au modificat compoziţia atmosferei şi a climei. În întreaga lume, oamenii încep să simtă efectele. Pentru a face paşi importanţi, experţii noştri au analizat datele ştiinţifice cele mai relevante. Date care ne spun că, la nivel global, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră trebuie să fie – în lanţul nostru de producţie - de 27% până în 2025 şi de 67% până în 2050, în comparaţie cu nivelul înregistrat în 2015, pentru a ne face datoria în misiunea de a menţine planeta sub pragul de încălzire de +2 grade Celsius”, a declarat Zuzana Lošáková, Corporate Affairs Director la Mars. 

Calea spre zero poluare

Pentru a-şi îndeplini obiectivele de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, Mars operează două mori de vânt importante: Mesquite Creek Wind Farm, din Texas, dată în funcţiune la începutul lui 2015 şi Moy Wind Farm, din Scoţia. Facilitatea din Scoţia, achiziţionată în mai 2016 care contribuie semnificativ la eforturile Mars de a elimina folosirea combustibililor fosili şi a emisiilor de gaze cu efect de seră, cu ajutorul celor 20 de turbine şi cu o capacitate de 125.000 megawaţi/oră. Produce suficientă energie pentru a asigura toate operaţiunile Mars din Marea Britanie, inclusiv fabrici şi birouri, sau pentru a produce 1,8 miliarde de pungi de Whiskas. Moara de vânt din Texas acoperă deja 100% operaţiunile Mars din SUA. Mars foloseşte deja sau achiziţionează energie regenerabilă pentru a-şi asigura toate operaţiunile din Belgia, Brazilia, Lituania, Marea Britanie şi SUA. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel