Plante de exterior, care cresc în ghivece și înfloresc toată toamna. Țineți-le pe balcon și vecinii vă vor invidia

Plante de exterior, care cresc în ghivece și înfloresc toată toamna. Sursa - pixabay.com
Plante de exterior, care cresc în ghivece și înfloresc toată toamna. Sursa - pixabay.com

Toamna, terasele și grădinile noastre nu trebuie neapărat să devină triste și goale.

Chiar și în lunile premergătoare iernii, puteți menține spațiilor exterioare colorate și pline de flori.  Acest lucru vă ajută să aveți o dispoziție bună.

Dacă în iulie și august ați avut grijă de plante care rezistă la temperaturi ridicate și la razele fierbinți ale soarelui, acum este momentul să alegeți alte soiuri. Totul depinde de zona în care locuiți și de expunerea casei la soare. Dar, în principiu, va trebui să cultivați plante care pot face față frigului și să înflorească și când temperaturile scad.

Trandafirii vor înflori magnific anul viitor dacă toamna veți face acest lucru

Cu siguranță nu poate lipsi o plantă de cyclamen, floarea de iarnă prin excelență. Cyclamenul pare să fie rezistent la temperaturi de zero grade. Îl puteți crește în ghivece afară, având grijă să-l feriți de soarele puternic de septembrie. Nu iubește udarea excesivă. Lăsați apă în farfuria de sub ghiveci și aveți grijă să eliminați florile și ramurile uscate. Majoritatea soiurilor de cyclamen vor produce flori colorate toamna și iarna.

Și mai rezistentă și mai robustă, în ciuda aspectului grațios, este levănțica, care rezistă bine chiar și la -15 grade. Este o planta rustică, dar cu o culoare fascinantă și acum este momentul potrivit sa o plantați pe terasă, ca să vedeți cum înflorește și toamna.

Ai fost în vacanță și plantele din casă s-au uscat? Le poți salva dacă faci asta

Gaultheria Mucronata Albă  este veșnic verde și stufoasă, foarte rezistentă la frig și ideală pentru a revigora balconul toamna. Pe lângă faptul că produce flori albe frumoase, iarna vor apărea și fructe de pădure mici, de obicei roșii, care aduc o notă de bucurie.

Începând din octombrie, și pe tot parcursul iernii, Senecio va înflori abundent. Planta este cățărătoare, iar florile sale galbene vor decora și parfuma spațiile din afara locuinței.

Deși daliile  încep să înflorească  vara, le vom putea admira până la sfârșitul toamnei. Ele însuflețesc ghivecele, datorita florilor spectaculoase, mari și pestrițe. Însă, imediat ce va veni frigul extrem, va trebui să le adăpostiți în interiorul casei.

Nu mai aruncați zațul de cafea: valorează cât aurul pentru plante

Una din cele mai îndrăgite plante de gradină este aster (ochiul boului pitic).  Face parte din familia Asteraceae. Aster are flori mici, simple, la fel ca cele ale margaretelor, sau bogate, semănând cu ochiul boului sau crizantemele. Inflorescențele au culori variate: alb, roz, rosu, albastru, violet, gălbui.

Planta crește rapid și înflorește din septembrie până la începutul iernii. Ideală pentru decorarea și împodobirea balustradelor exterioare, nu necesită o atenție deosebită. Trebuie doar să fiți atenți la posibila stagnare a apei. Creșteți această plantă colorată în ghiveci, expusă la soare sau la umbră parțială, dar feriți-o de îngheț și mutați-o într-un loc mai adăpostit. 

 

BONUS. Arborele banilor va înflori mereu, dacă veți urma aceste sfaturi. Planta atrage prosperitate și succes

 

Pachira aquatica sau Arborele banilor este un copac veșnic verde, originar din America Centrală și nordul Americii de Sud.  

În natură, planta ajunge la înălțimi de până la 20 metri. Crescută în ghivece nu atinge înălțimi impresionante, rămânând un copăcel. 

Nu este ușor să cultivi plante în casă. Pentru asta ai nevoie de dragoste, răbdare și perseverență, iar planta despre care vorbim nu face excepție.

Spathiphyllum, numit și crinul păcii, va înlfori tot anul: folosește trei produse, pe care planta le iubește

Azi vă spunem ce să faceți ca Arborele banilor să înflorească. Această plantă, veșnic verde, este cultivată de mai multe persoane. Cu toate acestea, nu toată lumea știe că planta poate înfrumuseța apartamentul cu flori incredibil de frumoase.

Frunzele acestui arbore cresc foarte repede. Pentru a-l face să crească mai bine, este necesar să nu-l udați în exces. Prea multă umiditate îl poate deteriora.

 

Cum ar trebui stimulate înflorirea și creșterea frunzelor arborelui de bani?

 

Pentru a stimula înflorirea plantei, trebuie să o plasați într-un loc, unde se poate bucura de lumina soarelui. De preferat ar fi să așezați ghiveciul în zona de nord a casei, iar temperatura din cameră să fie între 5 și 15 grade.

Patru plante frumoase pe care trebuie să le ai în casă: sunt ușor de îngrijit chiar și iarna

Pentru a fertiliza planta, puteți folosi un îngrășământ, făcut chiar în casă. Pentru asta dizolvați 2 grame de fosfat în 3 litri de apă. După ce amestecați bine, folosiți soluția pentru a uda planta.

Pentru a stimula înflorirea trebuie să pulverizăm acid succinic: dizolvați 2 pastile de 100 de miligrame acid succinic într-un litru de apă caldă. După aceea trebuie doar să pulverizați soluția pe toată planta. Rămâne doar să puneți în practică aceste sfaturi și planta va crește sănătoasă, puternică și plină de flori frumoase. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel