Plângere împotriva lui Jean Uncheșelu, depusă la Parchetul General

Organizaţia Romanian Community Coalition a sesizat PICCJ. Organizația susține faptul că procurorul Jean Uncheșelu ar fi cerut 10.000 de lei pentru a renunţa să depună o contestaţie la executare în cazul unui imobil ce fusese adjudecat unui executor judecătoresc.

ONG-ul a trimis procurorilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) un document al Ministerului Justiţiei, de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), Penitenciarul Craiova.

Nota internă este din data de 9 iunie 2015 şi este clasificată drept „Secret de serviciu”.

Conform documentului obţinut de „Romanian Community Coalition”, în 2013, Jean Uncheşelu, folosindu-se de calitatea de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, l-a sunat pe Cezar Cătălin Niţă, cunoscut drept „Cezărică”, funcţionar din cadrul Biroului Executorului Judecătoresc „Ionaşcu Cosmin Florin”. Uncheşelu i-a cerut lui Niţă să vină la biroul său.

Chemat la Judecătoria Craiova în mod abuziv

„În cadrul discuţiei purtate, Uncheşelu Jean i-a solicitat lui Niţă Cezar să achite suma de 10.000 de lei pentru renunţarea la contestaţia la executare ce s-a aflat pe rolul Judecătoriei Craiova, în care figurau debitori-contestatari Rădulescu Iustinian Ştefan şi Rădulescu Nicoleta Alina. În cadrul dosarului, Niţă Cezar Cătălin era adjudecatar al unui imobil (apartament situat în cartierul Rovine)”, se arată în nota internă, depusă la Parchetul General.

Potrivit sursei citate, Cezar Cătălin Niţă a fost chemat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova în mod abuziv, fără ca el să aibă o calitate în acel dosar.

Pentru că Niţă s-a prezentat cu numele de „Cătălin” şi nu de „Cezărică”, jandarmul i-a notat datele de stare civilă şi apoi l-a dus în biroul procurorului. Uncheşelu ar fi fost dezamăgit de faptul că numele funcţionarului a ajuns să fie scris în Registrul de acces.

Discuție pe ton dur

„Discuţia a continuat pe un ton dur, procurorul aducându-i acuzaţii lui Niţă Cezar Cătălin că a dobândit bunul imobil adjudecat prin comiterea unor fapte de corupţie, prin îndepărtarea altor licitatori şi aducându-i la cunoştinţă mai multe învinuiri. Urmare a argumentelor aduse de Niţă Cezar Cătălin, procurorul Uncheşelu Jean a renunţat la ameninţările cu tragerea la răspundere penală şi i-a indus ideea că debitorii Rădulescu vor beneficia de sprijinul soţiei sale, Uncheşelu Marcela Alina, pentru anularea actului de adjudecare şi punerea părţilor în situaţia anterioară”, se menţionează în nota internă de la Ministerul Justiţiei, transmisă PICCJ.

Potrivit sursei menţionată, Marcela Uncheşelu era judecător la Judecătoria Craiova la acel moment.

Procurorul Jean Uncheşelu este cel care a instrumentat dosarul lui Mircea Băsescu, dar şi cazul Turceni-Rovinari, în care a fost trimis în judecată fostul premierul Victor Ponta.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel