Peste jumătate din americani vor ca Trump să părăsească imediat Casa Albă, după asaltul asupra Capitoliului

Donald Trump
Donald Trump

Mai bine de jumătate din americani ar dori ca Donald Trump să fie îndepărtat pe loc din funcție, după ce liderul de la Casa Albă a încurajat protestul de miercuri care s-a transformat într-o revoltă în interiorul Capitoliului, soldată cu victime.

Conform Agerpres, sondajul Ipsos/Reuters realizat joi și vineri a arătat, de asemenea, că șapte din cei care au votat pentru republicanul Donald Trump la scrutinul prezidențial din noiembrie se opun acțiunii susținătorilor săi din aripa dură, care au pătruns în Capitoliu în timp ce parlamentarii se întâlneau pentru a certifica victoria în alegeri a democratului Joe Biden.

Aproape 70% din americanii chestionați au declarat, de asemenea, că dezaprobă acțiunile lui Donald Trump în perioada premergătoare asaltului de miercuri. La un miting organizat mai devreme în cursul aceleași zile, Donald Trump și-a îndemnat susținătorii să meargă la Capitoliu.

Asaltul asupra Capitoliului a dus la pierderea a cinci vieți omenești

Haosul care s-a creat și în care și-au pierdut viața un ofițer de poliție și alte patru persoane a fost condamnat pe scară largă atât de democrați, cât și de republicani.

Democrații din Camera Reprezentanților intenționează să introducă luni o propunere de punere sub acuzare a președintelui în exercițiu Donald Trump, au declarat pentru Reuters două surse familiare cu această chestiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel