Peste 5000 de persoane, audiate după atentatul din Pakistan

Peste 5.000 de persoane au fost duse în custodia autorităţilor şi audiate după atentatele comise asupra creştinilor din Lahore, chiar în duminica Paştelui, soldate cu 72 de morţi, dintre care 30 de copii. Autorităţile pakistaneze au demarat o companie pentru combaterea terorismului din provincia Punjab, cea mai bogată regiune, pentru a opri viitoare acţiuni teroriste ale talibanilor, transmite Reuters şi Deutsche Welle.

Poliţia pakistaneză a desfăşurat raiduri în mai multe oraşe din Punjab, iar peste 5.000 de persoane au fost aduse în custodia autorităţilor imediat după deflagraţia de duminică. Doar 216 persoane au rămas în detenţie, pentru a fi supuse unor investigaţii suplimentare, a anunţat un oficial ministerial din provincia Punjab, a cărei capitală este Lahore.

De altfel, premierul Nawaz Sharif a cerut forţelor poliţieneşti să accelereze operaţiunile împotriva militanţilor islamişti şi a promis la televiziunea naţională că toţi teroriştii vor fi eliminaţi.

"Vreau o coordonare mai proactivă între forţele de ordine şi serviciile secrete. Teroriştii ne-ai asasinat copiii - fii şi fiice - şi cu ajutorul lui Dumnezeu îi vom elimina pe toţi", a precizat Sharif.

Premierul i-a avertizat pe talibani să nu mai folosească Islamul pentru a-şi justifica actele de violenţă comise într-o ţară preponderent musulmană. De altfel, din cele 72 de victime ale atentatului din duminica Paştelui, doar 14 persoane au fost identificate ca provenind din familii creştine, în deflagraţie au fost ucişi 54 de musulmani, iar restul victimelor nu au fost identificate.

Autorităţile au refuzat să comenteze numărul suspecţilor arestaţi care au legături cu grupările teroriste, comunicând doar numărul celor arestaţi în Punjab după atentate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel