Percheziții la apartamentul lui Alexei Navalnîi, în cadrul unui NOU dosar intentat de autoritățile ruse. "Au început să spargă ușă"

Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Facebook Alexei Navalnîi
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Facebook Alexei Navalnîi

Ofițerii Ministerului Afacerilor Interne din Rusia au efectuat percheziții în apartamentul lui Alexei Navalnîi.

Mai mulți ofițeri au percheziționat apartamentului lui Alexei Navalnîi, transmite Interfax. Anunțul a fost făcut de unul dintre apropiații lui Navalnîi, Ivan Zhdanov, directorul Fundației Anticorupție. În momentul în care ofițerii au venit la domiciliul opozantului rus, în apartament se afla Oleg Navalnîi, fratele proprietarului.


"Există o mulțime de "grei" care poartă măști. Au început să spargă ușa. Oleg Navalnîi este în apartament. În ce caz și pe ce bază nu știm", a scris Zhdanov pe Twitter, postând și o poză cu o mașină de poliție.

Ulterior, Zhdanov a adăugat că perchezițiile la apartamentul lui Navalnîi sunt efectuate de ofițerii Ministerului Afacerilor Interne, într-un dosar penal inițiat în temeiul articolului 236 din Codul penal (încălcarea normelor sanitare și epidemiologice, care a implicat, din greșeală, o boală masivă sau otrăvirea oamenilor, sau a creat o amenințare cu astfel de consecințe).

Ministerul Afacerilor Interne din Rusia anunțase după protestul de sâmbătă că au deschis un astfel de dosar deoarece participanții la manifestații „au creat o amenințare privind răspândirea unei noi variante a coronavirusului”. Autoritățile ruse și-au argumentat decizia prin faptul că printre protestatari s-ar fi aflat și oameni cărora li s-a ordonat anterior să se autoizoleze acasă, deoarece erau infectați cu Sars-Cov-2.

VEZI ȘI: Arestări în masă în Rusia. Protestatarii au ajuns aproape de închisoarea unde se află Navalnîi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel