Percheziții în cinci județe. Evaziune fiscală

Percheziții
Percheziții

Poliţiştii din Olt efectuează, joi dimineaţă, 20 de percheziţii, în cinci judeţe, pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane care ar fi derulat operaţiuni fictive cu bunuri, folosind firme fantomă, cu un prejudiciu de 6,8 milioane lei creat prin evaziune fiscală şi spălare de bani, potrivit IGPR. 

La data de 14 septembrie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt efectuează 20 de percheziţii, pe raza judeţelor Olt, Dâmboviţa, Giurgiu, Dolj şi Teleorman, la locuinţele unor persoane şi la sediile sociale ale unor persoane juridice, se menţionează într-un comunicat de presă transmis de Poliţia Română. 

Conform sursei menţionate, activităţile se desfăşoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Olt, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Din cercetări a reieşit că, în cadrul unui circuit economic, s-ar fi desfăşurat operaţiuni fictive cu bunuri, prin intermediul unor firme de tip fantomă. În fapt, persoane implicate ar fi livrat, către instituţii, bunuri (mobilier urban), fără a avea documente justificative de provenienţă. Prin activitatea infracţională, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 6.830.000 de lei. 

În cauză, vor fi aplicate sechestre asiguratorii, iar la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt vor fi conduse cinci persoane, pentru audieri. 

În activităţi sunt angrenaţi şi luptători de acţiuni speciale din Olt, precum şi poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Dâmboviţa, Giurgiu, Dolj şi Teleorman, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel